Fractional scaling on ominaisuus, jota monet 4k-näyttöjen omistajat rakastavat. Sen avulla käyttöliittymän kokoa voidaan kasvattaa pienin harppauksin.

Tähän asti 4k-näytön omistajat ovat voineet valita Cinnamonissa sadan ja 200 prosentin käyttöliittymäkoon väliltä. 100-prosenttinen on jättänyt käyttöliittymäkomponentit aivan liian pieniksi tarkalla resoluutiolla. 200 prosenttiin kasvatettu käyttöliittymä on ollut puolestaan aivan liian suuri.

Cinnamon 4.6:n myötä käyttöliittymän kokoa voidaan kasvattaa 25 prosentin harppauksin aina 200 prosenttiin asti. Lisäksi eri resoluutiota käyttäville usean näytön kokoonpanoille voidaan kullekin räätälöidä oma käyttöliittymäskaalauksensa.

Tähän asti valittu skaalaus on koskenut kaikkia laitteeseen liitettyjä näyttöjä, niiden resoluutiosta riippumatta.

Tällä hetkellä fractional scaling -ominaisuus on varhaisessa testivaiheessa. Se on todennäköisesti mukana myöhemmin tänä vuonna julkaistavassa Linux Mint 20:ssä.

Myös Ubuntun käyttämä Gnome-työpöytäympäristö tukee kokeellista fractional scaling -ominaisuutta, mutta sen käytön hintana ovat suorituskykyongelmat ja aktivoinnin vaikeus, OMGUbuntu kirjoittaa.