Pelkkä Linuxin käyttäminen ei vielä tee tietokoneesta täysin vedenpitävän turvallista. Haavoittuvuuksia on myös pingviinin puolella, ja hyökkääjät hyödyntävät niitä säälittä. Siksi onkin erityisen tärkeää, että Linuxin käyttäjät huolehtivat päivitysten asentamisesta.

Linux Mintin kehityspomo Clement Lefebrven mukaan näin ei kuitenkaan ole. Monet viivyttävät elintärkeitä päivityksiä, kuten selaimen tietoturvakorjauksia. Osa, pahimmillaan jopa 30 prosenttia käyttää yhä Linux Mint 17.x -sarjan käyttöjärjestelmää, joiden tukiaika umpeutui kaksi vuotta sitten.

Lefebrve muistuttaa, että Linux Mint 17.x:n käyttöosuuden tulisi olla pyöreä nolla. Kaikki yli sen on pelkästään huono juttu.

Lefebrve myöntää, että Mintin keräämät tilastot ovat kahdesta eri lähteestä, eikä niihin voi täysin luottaa. Siitä huolimatta ne kertovat samaa karua kieltä käyttäjien välinpitämättömyydestä. Lefebrve muistuttaakin käyttäjiä päivittämisen tärkeydestä ja huomauttaa, että päivittäminen on pyritty tekemään Linux Mintissä mahdollisimman helpoksi ja turvalliseksi.