Ubuntua kehittävän Canonicalin alkuperäinen päätös pudottaa 32-bittisten ajokirjastojen tuki heijastuu myös Ubuntuun perustuvan Linux Mintin kehitykseen.

Mintin kehitystiimin pomo Clement Lefebrven mukaan Linux Mint 20:sta alkaen käyttöjärjestelmää ei enää saa 32-bittisenä versiona. Sen sijaan 32-bittisten ohjelmien tuki jatkuu myös Linux Mintin osalta.

Canonical sai runsaasti lunta tupaan, kun yhtiöltä ilmoitettiin ykskantaan, ettei 32-bittisiä ajokirjastoja enää sisällytetä osaksi käyttöjärjestelmää.

Valven lausuttua painavan mielipiteensä Canonical päätyi kuitenkin muuttamaan mieltään ja säilyttämään valitut 32-bittiset ajokirjastot Ubuntussa ainakin versioon 20.04 LTS asti.

Lefebrve kuitenkin huomauttaa, että mikäli Canonicalin mieli muuttuu 32-bittisen sovellusten osalta tulevaisuudessa, on Mintin kehitystiimi valmis ratkaisemaan myös sen ongelman. Eräs vaihtoehto saattaisi olla Ubuntu-pohjaisen Mintin korvaaminen Debianilla.

Linux Mintistä on tälläkin hetkellä saatavilla myös Debianiin perustuva LMDE-versio, joka toimii samalla käyttöjärjestelmän testilaboratoriona siltä varalta, että Ubuntulle tapahtuisi jotakin.