Monet ovat kiitelleet Microsoftin Windows Subsystem for Linux -ominaisuutta. WSL:n avulla käyttäjät ovat voineet ajaa Linux-komentoriviä suoraan Windowsin alaisuudessa.

Nyt Microsoft on pyrkinyt tiivistämään Windowsin ja Linuxin vuoropuhelua tarjoamalla käyttäjille mahdollisuuden selata Linux-tiedostoja suoraan tutusta ja turvallisesta Windowsin tiedostoselaimesta.

Ominaisuus on tällä hetkellä saatavilla vain Windows Insider -beetatestaajille, mutta Linux-tiedostojen selailu on ollut mahdollista myös aiemmissa Windows 10 -versioissa. Nyt Microsoft on kuitenkin pyrkinyt parantamaan ja helpottamaan tiedostoihin käsiksi pääsemistä.

Resurssienhallinnan vasempaan listaan on ilmestynyt vaihtoehto Linux, jota klikkaamalla saadaan auki lista WSL:n alaisuuteen asennetuista Linux-distroista. Distron valitsemalla Resurssienhallintaan avautuu näkymä kyseinen jakelun hakemistopuusta.

Ominaisuuden odotetaan olevan saatavilla Windows 10:n kevään suurpäivityksessä, jota odotetaan julkaistavaksi toukokuussa.