Gnome 3.32 tulee olemaan sekä Ubuntu 19.04:n että Fedora 30:n oletusarvoinen työpöytäympäristöversio.

Tuorein Gnome-versio onkin jo kokeiltavissa molempien käyttöjärjestelmien testiversioissa. Uuden Gnomen pariin pääsee myös lataamalla lähdekoodin ja kääntämällä sen itse, tai odottamalla uuden version ilmestymistä oman jakeluversion ohjelmistolähteisiin.

Ensimmäisinä Gnome 3.32:n pariin pääsevät Ubuntun ja Fedoran testiversioiden käyttäjien lisäksi jatkuvasti päivittyviä Linux-jakelupaketteja, kuten Arch Linuxia käyttävät käyttäjät.

Gnome 3.32 tuo mukanaan runsaasti bugikorjauksia ja parannuksia työpöydän kritisoituun suorituskykyyn. Lisäksi tarjolla on uudistunut Adwaita-käyttöliittymäteema sekä uudet kuvakkeet. Molempia on odotettu tapahtuvaksi jo useamman vuoden ajan.

Silmäkarkin ystäviä saattaa harmittaa se, että tuki läpinäkyvälle yläpalkille poistuu Gnome 3.32:n myötä. Muutosta perusteltiin luettavuusongelmilla: vaalea taustakuva aiheuttaa sen, ettei yläpaneelin tekstistä saa enää selvää.

Läpinäkyvä yläpalkki saattaa tehdä paluun Gnome 3.34:n myötä syyskuussa, mikäli kehittäjät ja käyttäjät pääsevät asiassa jonkinlaiseen kompromissiin ulkonäön ja käytettävyyden välillä.