Monista tämän vuoden huippuluokan Android-puhelimista löytyy Qualcommin Snapdragon 855 -järjestelmäpiiri. Nyt yhtiö on julkistanut piiristä uuden version, joka kantaa nimeä Snapdragon 855+.

Kovinkaan paljoa uutuuspiiri ei sisarmallistaan eroa. Tehoa on kuitenkin saatu puristettua enemmän nostamalla Kryo 485 Gold -suoritinytimen kellotaajuus 2,84 gigahertsistä 2,96 gigahertsiin.

Kevyempiin tehtäviin suunnattujen suoritinytimien kellotaajuuksia ei ole nostettu.

Adreno 640 -grafiikkapiirin suorituskyky on Qualcommin mukaan parantunut 15 prosentilla. Anandtechin mukaan piirin kellotaajuus on nostettu 585 megahertsistä 672 megahertsiin.

Qualcommin tiedotteen mukaan Snapdragon 855+ -piiri nähdään markkinoilla tämän vuoden aikana. Syksyllä julkistettavissa Pixel 4 -puhelimista uutuuspiiri todennäköisesti löytyy – niin kuin myös Samsungin Galaxy Note 10:n jenkkiversiossa.

Ei ole mitenkään epätavallista, että Qualcomm esittelee parannellun version parhaimmasta järjestelmäpiiristään. Vuosien varrella se on useammankin kerran tehnyt niin. Viime vuonna Qualcomm esitteli Snapdragon 850 -piirin, joka oli paranneltu versio 845:stä – se löysi tiensä esimerkiksi joihinkin Windows-laitteisiin.