Lisätyn todellisuuden laseja kehittänyt Meta keräsi tuotteellaan paljon huomiota jo ennen sen julkaisua. Testiraportit tuotteesta olivat myös positiivisia. Hype ei kuitenkaan kantanut kovin pitkälle, vaan yritys on päätynyt mystisen ostajan haltuun.

Vielä vuoden 2018 alussa huippu-uraa luonut suomalaislähtöinen Kari Pulli esitteli Metan laseja innokkaasti Tiville Los Angelesissa.

Elokuussa Pulli loikkasi kuitenkin Metan teknologiajohtajan pallilta, tällä hetkellä Pullin työpaikaksi on LinkedIn-palvelussa merkattu "A stealth startup".

Syksyn aikana Metalta poistui myös paljon muuta henkilökuntaa ja lopulta tammikuun aikana yrityksen kerrottiin olevan selvitystilassa. Vaikka ongelmia yritettiin hetkellisesti kiistää, on Metan taru sellaisenaan nyt ohi. Techcrunch-sivustolle myöntämässään haastattelussa yhtiön toimitusjohtaja Meron Gribetz kertoo, että Metan omaisuus on siirtynyt uuden omistajan haltuun. Ostaja on luvannut jatkaa olemassaolevien Meta-tuotteiden tukemista.

Ostajayrityksen nimeä tai toimialaa Gribetz ei kuitenkaan paljasta, kyseessä on kuitenkin hänen mukaansa "tunnettu nimi", joka kerrotaan pian julkisuuteen. Kauppahintaakaan Gribetz ei kerro, mutta toteaa sen olevan vähemmän kuin yhtiön velkojen pankille. Techcrunchin kyselykierros alasta perillä olevien lähteiden joukosta ei tuottanut sen kummempia tietoja tai huhuja mystisestä ostajasta.

Metan viestintää hoitanut lähde totesi ostajan olevan "musta laatikko".

Mikäli kyseessä on jokin todella iso ja tunnettu yritys, saattaa kyseessä olla jopa Amazon. Omia lisätyn todellisuuden tuotteitaan ovat kehittäneet tai julkaisseet niin Microsoft, Google, Facebook kuin Applekin. Amazonin kassaa Metan kokoisen yrityksen hankkiminen ei heilauttaisi lainkaan, mutta yhtiö olisi samantien lisätyn todellisuuden teknologian eturintamassa.

Lähde: Tivi