Uutistoimisto AP kirjoittaa, että syyttäjä vaati 41-vuotiaalle Alexander V:lle 10 vuoden vankeustuomiota sekä 750 000 euron sakkoja. Myös USA kaipaa miestä tuomiolle. Venäjäkin on esittänyt omat vaatimuksensa, mutta tässä vaiheessa voi vain arvailla, onko tarkoitus lukea syytetylle lakia vai estää tämän luovuttaminen Yhdysvaltoihin.

Nyt tuomiolla ei ole mikään pikkurikollinen, sillä syyttäjän mukaan Alexander on vastuussa 135 miljoonan euron verkkorikoskampanjasta. Hänen sanotaan olevan yksi Locky-kiristyshaittaohjelman luojista. Sen avulla kiristettiin vuosina 2016-18 bitcoin-lunnaita 20:ltä ranskalaiselta yritykseltä ja organisaatiolta.

Alexander kiistää syyllisyytensä. Hänellä ei omien sanojensa mukaan ole mitään tekemistä Lockyn kanssa ja on suorittanut vain kiristettyjen bitcoinien siirrossa käytetyn kryptovälittäjän ohjeistamia toimia. Alexander väittää USA:n syöttäneen ranskalaisille syytteiden perustana olevan datan.

Puolustusasianajaja Zoé Konstantopoulou moittii, että syyttäjällä on pahat mielessään: ”Tässä ei ole kyse ranskalaisesta tutkinnasta. Amerikkalaiset ovat osoittaneet päämiestäni ja käskeneet pitämään huolen, että hänet siirretään Yhdysvaltoihin.”

Alexander V. pidätettiin Kreikassa vuonna 2017, kun hän oli lomailemassa perheensä kanssa. Siellä hän yritti vastustaa luovutusta 100 päivän nälkälakolla.