Windows 10 säilöö vanhan kokoonpanon tiedostot ja asetukset Windows.old-nimiseen kansioon. Parhaimmillaan - tai pahimmillaan - kansion koko voi kivuta jopa 20 gigatavuun. Siksi onkin ollut erityisen ongelmallista, ettei kansiota ole voinut kaikissa tapauksissa poistaa Levyn uudelleenjärjestelytoiminnon kautta.

Microsoft kehottaa siivoamaan Windows-tietokoneen säännöllisesti käyttämällä Levyn uudelleenjärjestelytoimintoa (Disk Cleanup). Joissain tapauksissa apuohjelma ei kuitenkaan ole osannut puhdistaa levyltä Windows.old-kansiota, vaan se on jäänyt kummittelemaan ja viemään tilaa tarpeettomasti.

Nyt Redmondin jätti kertoo viimein onnistuneensa ratkaisemaan poistamiseen liittyvät ongelmat. Ensimmäisen kerran Disk Cleanupin kyvyttömyydestä siivota Windows.old-kansiota raportoitiin jo vuonna 2016, Windows Latest kirjoittaa.

Aikataulua korjaukselle ei ole toistaiseksi annettu, mutta tällä hetkellä se on Windows Insider -beetatestaajien kokeiltavana. Mahdollista on, että päivitys jaellaan suurelle yleisölle myöhemmin tänä vuonna tai ensi vuoden alkupuolella.