Lokakuun Mikrobitti on julkaistu, hae omasi kaupasta tai postilaatikosta. Uuden lehden voi lukea myös diginä vaikka saman tien.

.

Retrobitti-osiossa on tarjolla Mikrobitti-lehtiä vuosilta 1984–1992.

.

Uuden lehden ykköstestissä nähdään kaarevat tietokoneen näytöt. Kaareva näyttö toimii luontevasti ja upottaa käyttäjänsä niin peleihin, viihteeseen kuin työhönkin. Paluu suoraan näyttöön tuntuu sen jälkeen askeleelta taaksepäin.

Testissä ovat mukana Acer Nitro EI491CRP, AOC CU34G2X, Lenovo Legion Y44w-10, MSI Optix MPG341CQR, Philips Brilliance 346P1CRH/01 ja Samsung Odyssey G7 C27TG7.

Lehden kakkostestissä vertaillaan webkameroita. Korona tuli, face-to-face-kokoukset katosivat. Puolessa vuodessa webkameroiden merkitys muuttui radikaalisti. Uusi arki johti etätyövälineiden kasvaneeseen kysyntään, ja varsinkin verkko­kameroiden saatavuus on edelleen heikkoa.

Vertailussa ovat mukana Fuj:tech 1080p, Logitech C525, Logitech StreamCam, Sandberg USB Webcam Pro, Trust Exis sekä verrokkina toiminut EpocCam-sovellus.

Lehden opasjutussa rakennetaan kohtuuhintainen ja pienikokoinen teho-pc. Tyhjää täynnä oleva atx-kotelo ei suinkaan houkuta kaikkia pc:n rakentajia. Pieni tietokone voi nykyisin olla erittäin tehokas, eikä budjetinkaan tarvitse olla pilvissä.

Toisessa opasjutussa heijastetaan kuva puhelimesta televisioon. Älypuhelimen ruutu on pieni, eikä esimerkiksi lomakuvien näyttäminen tuttaville pieneltä ruudulta aina innosta. Moneen televisioon voi peilata helposti oman puhelimen ruudun. Mitä se vaatii?

Lehden softa-arviossa tutustutaan Windowsin pc-tietonäyttö- ja diagnostiikkasovelluksiin.

Nämä kaikki siis mukana uudessa lehdessä – sekä paljon muuta. Tilaajat pääsevät lukemaan näköislehden heti osoitteessa

. Lehden jutut löydät erillisinä verkkoartikkeleina samasta paikasta.

Tilaajien kannattaa huomata, että olemme tuoneet verkkoon myös retrolehtiä tähän mennessä vuosilta 1984-1992. Pääset lukemaan uusimmat vanhat retrolehdet osoitteessa

.

Muista tutustua myös Mikrobitin

. Pyrimme löytämään vastauksia lukijoiden lähettämiin kysymyksiin, ja mielenkiintoisimmat saattavat löytää tiensä jopa lehteen.

P.S. Mistä haluaisit lukea jatkossa? Onko sinulla kehitysehdotuksia tai juttuvinkkejä? Lähetä meille palautetta

, Mikrobitin sivuilla tai .