Illat pidentyvät, hyvä aika pistää kone tikkiin! Lokakuun Bitti on nyt kaupoissa ja postilaatikoissa. Lue uusi lehti netissä tästä linkistä.

Samalla Retrobitti-osioon tulivat tarjolle vuoden 1991 Mikrobitti-lehtien ensimmäiset numerot.

Uuden lehden ykköstestissä ovat edulliset pelinäytöt. Alle kolmella sadalla eurolla saa nyt pelinäytön, josta moni pystyi vain haaveilemaan vielä muutama vuosi sitten. Testin näytöillä pelaamisen sulavuus nousee uudelle tasolle.

Testissä olivat mukana Acer KG241P, AOC C24G1, BenQ XL2411P, Blackstorm B24C0W, HP 24x, Lenovo Y25f, MSI MAG241CR, Philips 246E9QJAB ja Samsung C24RG50.

Uusien monitoreiden ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa monipuoliset adaptiivisen virkistystaajuuden ominaisuudet sekä usein hillitty kaarevuus. Kun valinta aiemmin tehtiin lähinnä koon ja resoluution perusteella, on tilanne nykyään muuttunut. Tarkkuuden sijaan itse pelin sujuva pyöriminen on nyt monen pelaajan ja näyttövalmistajan ykkösprioriteetti. Lue juttu.

Lehden kakkostestissä nähdään suoritinten tehokkaat ilmajäähdyttimet. Suorittimen jäähdytyksen vaihtamiseen vakiomallia tehokkaampaan on kaksi pääasiallista syytä: melun suitsiminen ja lisätehon hakeminen ylikellotuksella. Osa haluaa lisäksi näyttävyyttä valaistuksella. Voivatko kaikki tavoitteet täyttyä yhtä aikaa?

Testissä olivat mukana Cooler Master Hyper 212 LED, Cryorig H7, Noctua NH-U9S, Raijintek Leto Pro RGB, Scythe Kotetsu Mark II ja Thermalright HR-02 Macho rev.b. Lue juttu.

Pitkässä ilmiöjutussa tutustutaan digitalisoituvaan liikenteeseen. Älypuhelin käteen ja tien päälle!

Suomalaisista tuli parissa vuosikymmenessä mobiilidatan mestarikäyttäjiä. Onnistuisiko liikkumisen digitalisoiminen samalla tavalla? Mikä on maas? Lue juttu.

Toisessa ilmiöjutussa perehdytään ohjelmistokehys Electroniin. Nopeasti yleistynyt ohjelmistokehys antaa kehittäjille mahdollisuuden luoda työpöytäsovelluksia verkkoteknologioilla. Joidenkin mielestä Electron on tietokoneiden työpöytiä uhkaava syöpä. Lue juttu.

Lehden ensimmäisessä opasjutussa päivitetään pc:n näytönohjain. Kaipaako vanha kone lisää potkua peleihin? Useimmiten pullonkaulana on näytönohjain, mutta valinta on vaikeaa, kun tyrkyllä on toistakymmentä eri grafiikkapiiriä sekä lukematon määrä merkkejä ja malleja. Lue opas.

Toisessa opasjutussa automatisoidaan linuxia. Kaikki Linux-järjestelmät sisältävät tehokkaat työkalut arkea helpottavien tehtävien ajastamiseen. Niillä hoituvat niin Raspin kuin työpöytäkoneiden rutiinit. Lue juttu.

Kolmannessa oppaassa tutkitaan usb-c-telakoita. Usb-c-liitännän saapuessa markkinoille lupaukset olivat suuria, mutta liitännän monipuolisuus on tuottanut myös paljon tuskailua. Olisiko varman ja selkeän telakoinnin aika jo koittanut? Lue juttu.

Lehden softa-arviossa esitellään ohjelmia, joiden avulla voit opetella koodaamaan. Lue juttu.

Lyhyemmissä testeissä mukana muun muassa Samsungin Galaxy Tab S6, Applen iPhone 11 Pro Max, Lenovo ThinkPad X1 Extreme, Asus Zenbook Duo, MSI MEG X570 ACE, AMD:n Ryzen 7 3700X sekä Ryzen 3 3200G – sekä paljon muuta.

Tilaajat pääsevät lukemaan näköislehden heti osoitteessa https://www.mikrobitti.fi/lehti. Lehden jutut löydät verkkoartikkeleina samasta paikasta.

Tilaajien kannattaa huomata, että olemme tuoneet verkkoon myös retrolehtiä tähän mennessä vuosilta 1984-1991. Pääset lukemaan uusimmat vanhat retrolehdet osoitteessa https://www.mikrobitti.fi/retrobitti.

Muista tutustua myös Mikrobitin uuteen keskustelualueeseen. Pyrimme löytämään vastauksia lukijoiden lähettämiin kysymyksiin, ja mielenkiintoisimmat saattavat löytää tiensä jopa lehteen.

P.S. Mistä haluaisit lukea jatkossa? Onko sinulla kehitysehdotuksia tai juttuvinkkejä? Lähetä meille palautetta foorumilla, palautelomakkeen avulla Mikrobitin sivuilla tai Facebookissa .