Mozillan Firefox-selainta käyttävien linuxistien via Dolorosa tuli päätökseensä, ainakin mitä tulee Netflixin katseluun.

Firefoxia Linuxissa käyttävät Netflix-tilaajat ovat joutuneet tähän asti kikkailemaan ja naamioimaan selaimen esiintymään palvelussa Chromena. Syynä on ollut Netflixin laiskuus.

Nyt Netflixillä on otettu lusikka kauniiseen käteen, ja Firefox-käyttäjät voivat nauttia suoratoistopalvelun sisällöstä ilman tarvetta ylimääräisille liitännäisille.

Netflixin käyttö vaati pitkään Microsoftin Silverlight-liitännäisen, mikä käytännössä pakotti Linux-käyttäjät käynnistämään koneen Windowsiin, Betanews kirjoittaa. Silverlight-sisältö on ollut mahdollista saada näkyville myös Linuxissa, mutta se on edellyttänyt melkoista kikkailua.

Myöhemmin Netflix heltyi ja siirtyi kokonaan html5:n käyttöön. Kyseessä oli erittäin hyvä uutinen myös Linux-käyttäjille, sillä nämä pääsivät palvelun pariin nyt myös Chrome- ja Chromium-selaimillaan. Firefox-käyttäjät joutuivat kuitenkin edelleen kikkailemaan.

Netflixin pitäisi nyt toimia ongelmitta myös Linux-Firefoxilla. Firefox kuuluu lukuisien Linux-jakeluversioiden oletusasennukseen, mistä syystä Mozillan selain on usein myös käyttöjärjestelmän oletusselain, ja Chrome tai Chromium täytyy asentaa erikseen.