Microsoft on julkaissut Windows 7- ja 8.1-käyttäjille päivityksen, joka poistaa vihatun ja rakastetun Get Windows 10 -sovelluksen.

Kyseinen sovellus oli vastuussa tietokoneen päivittämisestä Windows 10:ksi, joko käyttäjän suostumuksella tai harhauttamalla.

Kyseinen sovellus sai matkan varrella lukuisia päivityksiä muuttuen jokaisella kerralla yhä vaikeammaksi ohittaa ilman kolmannen osapuolen ohjelmiston apua. Aivan päivityskampanjan lopussa Microsoft kuitenkin helpotti Windows 10 -päivityksestä kieltäytymistä muuttamalla Get Windows 10 -sovelluksen toimintaa.

Microsoft lupasi aiemmin, että Windows 10:n tyrkytys lopetetaan ilmaisen päivityskampanjan loputtua heinäkuussa ja nyt yhtiö toteuttaa lupauksensa.

Get Windows 10 -sovelluksen ohella päivitys poistaa ”muita Windows 10 -päivitykseen liittyviä ohjelmistoja”, joskaan toistaiseksi ei ole selvää, mitä nämä muut ohjelmistot ovat, Neowin kirjoittaa. Microsoftin julkaiseman Get Windows 10 -sovelluksen poistavan päivityksen tunniste on KB3184143.

ZDNetin Mary Jo Foley kuitenkin muistuttaa, että Windows 10:een voi yhä päivittää ilmaiseksi Windows 7- ja 8.1:n lisenssiavaimilla. Mikrobitti ei pysty vahvistamaan Foleyn väitteitä.

Päivitys: Lisätty Get Windows 10 -sovelluksen poistavan päivityksen kb-tunniste.