Ultrakannettava tietokone tai tabletti voi hyvinkin olla riittävän tehokas monenlaiseen käyttöön tai vaikka liikkuvaan toimistotyöhönkin, mutta liitännöistä saattaa tulla pulaa. Markkinoilta löytyy onneksi monenlaisia usb-c-liitännällä toimivia sovittimia eli adaptereita eli matkatelakoita. Otimme testiin seitsemän erilaista versiota.

Mikrobitti testasi usb-c-sovittimet, lue testi.

Vaihtoehtoja on monia, samoin kuin valmistajia. Osa testatuista edusti yleisempiä ja tunnetumpia merkkejä, mutta mukana oli myös tuntemattomampia brändejä. Huomiota herätti sekin, että eri merkkejä saattoi yhdistää sama muotoilu.

Myös liitäntöjen määrä vaihteli, mutta vähimmäisvaatimuksina olivat usb-a-liitännät perinteisempien oheislaitteiden kytkentään, ethernet-liitäntä langallista nettiyhteyttä varten sekä hdmi näytön yhdistämiseen. Lisäksi jokaisesta sovittimesta löytyy usb-c-naarasliintäntä virransyöttöä varten, eli virtaa läppärille tai muulle laitteelle saa sovittimen läpi.

Hintahaarukka ulottui vajaasta 60 eurosta lähes 110 euroon asti. Monilla sovittimilla oli omat jipponsa, mutta myös heikkoutensa. Vanhan viisauden mukaan halvalla ei yleensä saa hyvää, mutta eipä korkein hintakaan tarkoittanut testin parasta laitetta.

Kotikonttoria varustelevan kannattaa tarkastaa myös tämä syksyinen testi, jossa tarkastelimme kolmea usb-c-liitännällä toimivaa näyttöä etätyökäyttöön.