Windows-puhelimien omistajilla on alle vuosi armonaikaa jäljellä. Joulukuun tullen käyttäjällä on edessään valinta: kierrättääkö laite vai jatkaako sen käyttämistä. Suositeltavaa käytön jatkaminen ei ole, sillä Microsoft ei enää määräajan jälkeen aio pitää kirjaa mahdollisista haavoittuvuuksista, saati korjata niitä.

Edellinen Windows 10 Mobile -älypuhelin julkaistiin Microsoftin toimesta yli kaksi vuotta sitten. Pahaksi flopiksi osoittautunut mobiilikäyttöjärjestelmä sai Microsoftin luopumaan älypuhelimista kokonaisuudessaan.

Windows 10 Mobile 1709 on viimeinen versio, jonka alustan käyttäjät tulevat saamaan. Uusia ominaisuuksia ei enää nähdä, vaan käyttöjärjestelmä on viimeisen elossapitojärjestelmän varassa.

Windows Phone 8.1:n osalta tukiaika on päättynyt jo pian pari vuotta sitten, ja Windows-puhelimien viimeinen linnake sulkee sekin ovensa vuoden loppuun mennessä.

Käyttäjillä on edessään valintatilanne: Microsoftin hylkäämän alustan mahdollisesti vaaralliseksi muuttuva käyttö myös jatkossa tai siirtyminen iOS- tai Android-käyttöjärjestelmän pariin.