Heinäkuun Mikrobitti on ulkona! Hae omasi kaupasta tai postilaatikosta. Uuden lehden voi tietenkin lukea myös digiversiona vaikka heti Bitin sivuilta tai sovelluksesta.

Lue digitaalinen Mikrobitti-lehti tästä linkistä.

Retrobitti-osiossa on tarjolla Mikrobitti-lehtiä vuosilta 1984–1993, uusimpana lehtenä toukokuu ’93! Retrobitteihin pääset tästä linkistä.

Elokuun lehden ykkösvertailussa on kuusi läppäriä, jotka sopivat kotiin tai opiskelijalle. Tehokkaita peliläppäreitä ne eivät ole. Mukana vertailussa Acer Swift 3, Asus VivoBook S 14, Huawei MateBook 14s Evo, Lenovo IdeaPad 5 Pro, Microsoft Surface Laptop Go 2 ja MSI Summit E14 Evo.

Lue vertailu: Vertailussa 6 läppäriä kotiin ja kouluun

Toisessa vertailussa on halvat ja vähän kalliimmat aktiivisuusrannekkeet. Hinnalla on selvästi väliä eikä halvinta vaihtoehtoa marketista kannata hankkia. Testissä mukana Denver BFH-19, Fitbit Charge 5, Garmin Vivosmart 5, Honor Band 6, Xiaomi Mi Smart Band 6 ja Xplora Xmove. Verrokkina aktiivisuusrannekkeilla on Samsung Galaxy Watch4 Classic -älykello.

Lue vertailu: Vertailussa 6 aktiivisuusranneketta

Softa-arviossa vertaillaan tablettien piirtosovelluksia. Tabletilla voi tehdä hienojakin taideteoksia ja hyvän kosketusnäyttökynän avulla mahdollisuudet ovat valtavat. Vertailussa mukana Procreate, Adobe Fresco, Infinite Painter, Concepts, Sketchbook ja Comic Draw.

Lue vertailu: Vertailussa 6 digitaidesovellusta

Ilmiöjutussa perehdytään generatiiviseen tekoälyyn. Mihin sitä käytetään? Mitä se osaa tehdä? Jutussa näytetään muun muassa, millaista taidetta tekoäly osaa tehdä.

Lue ilmiöjuttu: Generatiivisesta tekoälystä voi kehittyä hyvä renki

Oppaassa käymme läpi, miten läppärin akkukestoa voi parantaa virtaa säästämällä. Vaikka sähköä ja rahaa tällä tavalla ei merkittävästi saa säästettyä, läppärin akkukestoa voi parantaa huomattavasti.

Lue opas: Virtaa ryystävä läppäri kuriin

Lyhyemmissä testeissä ja näppituntumissa mukana ovat Western Digital My Cloud PR2100, Corsair Xeneon 32UHD144, Realme GT Neo 3, Nothing Phone (1), Sony Xperia 1 IV, auton puhelinlaturit, Huawei FreeBuds Pro 2, Logitech Zone True Wireless, Groupy, Logitech MX Master 3S, Honor Watch GS 3 ja Garuda Linux.

**

Nämä kaikki siis mukana uudessa lehdessä – sekä paljon muuta! Tilaajat pääsevät lukemaan koko näköislehden heti osoitteessa https://www.mikrobitti.fi/lehti. Lehden yksittäiset jutut löydät verkkoartikkeleina samasta paikasta.

Tilaajien kannattaa huomata, että olemme tuoneet verkkoon myös retrolehtiä tähän mennessä vuosilta 1984–1993. Pääset lukemaan uusimmat vanhat retrolehdet osoitteessa https://www.mikrobitti.fi/retrobitti.

Muista tutustua myös Mikrobitin keskustelualueeseen. Pyrimme löytämään vastauksia lukijoiden lähettämiin kysymyksiin, ja mielenkiintoisimmat saattavat löytää tiensä jopa lehteen.

P.S. Mistä haluaisit lukea jatkossa? Onko sinulla kehitysehdotuksia tai juttuvinkkejä? Lähetä meille palautetta keskustelufoorumilla, palautelomakkeen avulla Mikrobitin sivuilla tai Facebookissa. Ota meidät seurantaan myös Instagramissa!