Joulukuun Mikrobitti on julkaistu! Hae omasi kaupasta tai postilaatikosta. Tämä lehti toimii joululomalla sohvalla makoillen. Uuden lehden voi tietenkin lukea myös digiversiona vaikka heti työmatkan lomassa.

Lue joulukuun Mikrobitti tästä linkistä.

Retrobitti-osiossa on tarjolla Mikrobitti-lehtiä vuosilta 1984–1993. Retrobitteihin pääset tästä linkistä.

Uuden lehden ykköstestissä nähdään jäähdytysasiaa. Pc-suorittimen jäähdyttämiseen on monenlaista ratkaisua. Suosituimmat vaihtoehdot vakio­jäähylle ovat torni­mallinen ilma­jäähdytin ja käyttövalmiina myytävä aio-vesijäähdytin. Kumpi on parempi?

Testissä ovat ilmajäähdyttimistä mukana Arctic Freezer eSports DUO, Noctua NH-D15 sekä SilentiumPC Fera 3. Vesijäähdyttimistä mukana ovat Cooler Master MasterLiquid Lite 120, Corsair Hydro H100x ja NZXT Kraken X53. Lue pc:n jäähdyttimien vertailu tästä linkistä: vesijäähdyttimet vs. ilmajäähdyttimet.

Lehden toisessa testissä perehdytään älypuhelimien suojakalvoihin. Älypuhelimen näyttö­lasin vaihtaminen maksaa pitkän pennin. Suoja­kalvolla sitä voi varjella hyvinkin edullisesti.

Testissä ovat mukana lasit seuraavilta valmistajilta/jälleenmyyjiltä: Biltema, Celly, Enjoy, Insmat, Mobia, Professional Screen Guard, Quick & Easy, PanzerGlass, Screenor ja Wave. Lue puhelimen suojakalvojen vertailu tästä linkistä.

Joulukuun lehdessä poimitaan luonnollisesti perinteikkäät Vuoden Parhaat. Toimitus valitsi pelit, ilmiöt ja tuotteet joita halusimme tuoda esiin. Samoin kysyimme asiasta lukijoiltamme, joilta tulikin aimo nippu vastauksia. Lue Vuoden parhaat 2020!

Joulukuun Mikrobitin kansi koko komeudessaan.

Lehden opasjutussa laitetaan koko tietokone usb-tikulle. Aina ei ole järkevää, käytännöllistä tai mahdollista kanniskella omaa tietokonetta mukana. Siirrettävien sovellusten ja käyttöjärjestelmien avulla kaikki tarvittava kulkee mukana vaikka pikkiriikkisellä usb-muistilla.

Tekniikkajutussa avataan älykello. Teknologiaa täytyy välillä pakata hyvinkin pieniin tiloihin. Tästä hyväksi esimerkiksi käy Suunto 7 -älykello.

Joululomalla sopii rentoutua. Podcastit ovat kasvattaneet suosiotaan kovasti, ja lehden softa-arviossa käsitelläänkin podcast-sovelluksia. Parhaat soittimet pystyvät tekemään paljon muutakin kuin vain toistamaan äänitiedostoja. Testissä podcast-sovellukset.

Lyhyissä testeissä mukana muun muassa uutuusnäytönohjaimet MSI RTX 3060 Ti ja Gigabyte Radeon 6800 XT, Applen uudella M1-suorittimella varustettu MacBook Air sekä uudet iPhone 12 -mallit.

Nämä kaikki siis mukana uudessa lehdessä – sekä paljon muuta. Tilaajat pääsevät lukemaan näköislehden heti osoitteessa https://www.mikrobitti.fi/lehti. Lehden jutut löydät erillisinä verkkoartikkeleina samasta paikasta.

Tilaajien kannattaa huomata, että olemme tuoneet verkkoon myös retrolehtiä tähän mennessä vuosilta 1984-1993. Pääset lukemaan uusimmat vanhat retrolehdet osoitteessa https://www.mikrobitti.fi/retrobitti.

Muista tutustua myös Mikrobitin keskustelualueeseen. Pyrimme löytämään vastauksia lukijoiden lähettämiin kysymyksiin, ja mielenkiintoisimmat saattavat löytää tiensä jopa lehteen.

P.S. Mistä haluaisit lukea jatkossa? Onko sinulla kehitysehdotuksia tai juttuvinkkejä? Lähetä meille palautetta keskustelufoorumilla, palautelomakkeen avulla Mikrobitin sivuilla tai Facebookissa.