Syyskuun Mikrobitti on ulkona! Hae omasi kaupasta tai postilaatikosta. Uuden lehden voi tietenkin lukea myös digiversiona vaikka heti Mikrobitin sivuilta tai sovelluksesta.

Lue digitaalinen Mikrobitti-lehti tästä linkistä.

Retrobitti-osiossa on tarjolla Mikrobitti-lehtiä vuosilta 1984–1993, uusimpana lehtenä elokuu ’93! Retrobitteihin pääset tästä linkistä.

Elokuun lehden ykkösvertailussa ovat 4g-reitittimien lisäantennit. Noin 15 prosenttia suomalaisista asuu haja-asutus­alueella, ainoana nettiyhteytenä mobiiliverkko. Useimmat heistä hyötyisivät erillisestä 4g-antennista.

LUE 4G-LISÄANTENNIEN TESTI:

Testissä mukana Dawn Communications DB-698/4000S, Dawn Communications QJ-698-4000S-5, Huawei lisäantennit, Iskra P-60 Unicom Mimo, Nedis 3G ja 4G ulkoantenni, Panorama 7-27-2S, Panorama WMMG-7-38 sekä Proscan Diablo Mimo.

Muista myös jo verkossa nähty, moniosainen 4g-lisäantenniopas! Oppaassa käydään läpi huonon signaalin ongelma juurta jaksain. Ratkaisuna voi olla laitteiden asetusten säätäminen tai erillisen 4g-lisäantennin hankkiminen. Oppaassa kerrotaan myös, millainen antenni kussakin tilanteessa kannattaa hankkia – sokkona 4g-lisäantennia ei nimittäin kannata ostaa.

LISÄANTENNIOPAS:

Toisessa vertailussa nähdään ulkoiset ssd-kiintolevyt. Nopeita ulkoisia levyjä saa jo varsin järkevillä hinnoilla. Pieni ja hyvin suojattu ssd on helppo napata myös matkalle mukaan.

LUE SSD-LEVYJEN TESTI:

Testissä mukana Asus ROG Strix Arion S500, Kingston XS2000, LaCie Portable SSD, Samsung T7 Shield, SanDisk Extreme Pro Portable SSD V2, Transcend ESD240C, WD Black P50 Game Drive. Verrokkina toimivat Kingston IronKey Vault Privacy 80 sekä Toshiba Canvio Slim.

Softa-arviossa vertaillaan ruokaverkkokauppoja. Ruoan ostaminen verkosta on kerryttänyt suosiota hitaasti, mutta koronapandemia toi kaupankäyntiin ison harppauksen. Otimme palvelut vertailuun ja selvitimme, voiko niillä korvata marketeissa ravaamisen.

Mikrobitti, syyskuu 2022. Miten saisi paremman signaalin 4g-reitittimeen? Muista myös moniosainen lisäantenniopas!

Testissä mukana Fiksuruoka.fi, K-Ruoka, Kauppahalli24, Oda, Ruokaboksi, S-Kaupat sekä Wolt.

RUOAN VERKKOKAUPAT TESTISSÄ:

Ilmiöjutussa perehdytään tiedonpakkauksen kehittymiseen ja pakkausmenetelmien historiaan. Digitaalinen vallankumous ei syntynyt vain laitteiden ja sovellusten, vaan myös pakkausmenetelmien kehityksestä. Tulevaisuuden pakkausalgoritmit tekee kuitenkin kone.

TIEDONPAKKAUS:

Opasjutussa tehdään vanhasta Android-puhelimesta turvallinen. Tietoturvapäivityksiä vaille jätettyä puhelinta ei kannata käyttää. Onneksi monet vanhatkin Android-puhelimet voi päivittää tuoreeseen versioon vaihtamalla avoimeen LineageOS:ään.

VANHASTA ANDROID-PUHELIMESTA TURVALLINEN:

Lyhyemmissä testeissä ja näppituntumissa mukana ovat muun muassa Insync, OnePlus 10T, Ubuntu MATE 22.04, Lenovo Legion 5 Pro, Lenovo Yoga Slim 7i ProX, Corsair iCUE H115i Elite, Gigabyte B660 Gaming X sekä Samsung Galaxy Z Fold4.

**

Nämä kaikki siis mukana uudessa lehdessä – sekä paljon muuta! Tilaajat pääsevät lukemaan koko näköislehden heti osoitteessa https://www.mikrobitti.fi/lehti . Lehden yksittäiset jutut löydät verkkoartikkeleina samasta paikasta.

Tilaajien kannattaa huomata, että olemme tuoneet verkkoon myös retrolehtiä tähän mennessä vuosilta 1984–1993. Pääset lukemaan uusimmat vanhat retrolehdet osoitteessa https://www.mikrobitti.fi/retrobitti .

Muista tutustua myös Mikrobitin keskustelualueeseen . Pyrimme löytämään vastauksia lukijoiden lähettämiin kysymyksiin, ja mielenkiintoisimmat saattavat löytää tiensä jopa lehteen.

P.S. Mistä haluaisit lukea jatkossa? Onko sinulla kehitysehdotuksia tai juttuvinkkejä? Lähetä meille palautetta keskustelufoorumilla , palautelomakkeen avulla Mikrobitin sivuilla tai Facebookissa . Ota meidät seurantaan myös Instagramissa !