Syyskuun Mikrobitti on julkaistu! Hae omasi kaupasta tai postilaatikosta. Uuden lehden voi tietenkin lukea myös digiversiona vaikka heti Bitin sivuilta tai sovelluksesta.

Lue syyskuun Mikrobitti tästä linkistä.

Retrobitti-osiossa on tarjolla Mikrobitti-lehtiä vuosilta 1984–1993, uusimpina lehtinä helmikuu & maaliskuu ’93! Retrobitteihin pääset tästä linkistä.

Uuden lehden ykköstestissä nähdään 11 nopeaa ssd-levyä. Ssd-levyjen nopeuskilpa on pci-e 4.0 -väylän mukanaan tuoman viime pyrähdyksen jälkeen taas jumittunut paikoilleen – mutta onko asialla loppujen lopuksi mitään väliä?

Mukana seuraavat M.2 pci-e-levyt: Gigabyte Aorus Gen 4 7000s, Gigabyte M30, Kingston KC2500, Kingston NV1, Samsung 980, Samsung 980 Pro, Western Digital Black SN850 Heatsink sekä sata III -levyistä Adata Ultimate SU800, Gigabyte SSD, Kingston KC600 ja Samsung 870 Evo.

Kakkostestissä tekstinkäsittelysovellukset. Word on pitkään ollut käytetyin tekstinkäsittelysovellus. Paras tekstityökalu on silti sellainen, joka täyttää omat tarpeet täydellisesti.

Testissä mukana Apple Pages, Corel WordPerfect, Google Docs, LibreOffice, Microsoft Word sekä WPS Office.

Syyskuun bitti. Kuinka nopea ssd-levyn pitää olla? Missä kohtaa nopeudella ei ole enää mitään väliä?

Ilmiöjutussa perehdytään uudenlaisiin käyttöliittymiin. Olisiko tietokonetta mahdollista ohjata pelkän ajatuksen voimalla? Ehkä jo piankin. Kokeiden sarjassa on päästy pitkälle tällä vuosituhannella.

Opasjutussa kerrotaan, miten vanhaan läppäriin saa puhtia. Nykyläppärien päivittäminen ja korjaaminen itse on miltei mahdotonta, väittää laajasti uskottu viisaus. Totuus ei ole aivan näin synkkä – todella monissa läppärimalleissa voi tehdä itse monenlaisia asioita laitteen käyttöiän pidentämiseksi.

Toisessa oppaassa valmistaudutaan uuteen Windowsiin. Windows 11 on Windows 10:n kauniimmaksi ja särmättömämmäksi hiottu versio, jonka jotkin muutokset herättävät myös närää. Uutuuden on tarkoitus ilmestyä viides lokakuuta, ja jos siihen haluaa päivittää heti, kannattaa tarkistaa, että kaikki on valmista.

Softa-arviossa auton lataussovellukset. Sähköauton tai töpselihybridin lataaminen periaatteessa ole monimutkaista, mutta julkisten latauspisteiden käyttö ei valitettavasti ole aina niin helppoa kuin pitäisi. Usein heikoin lenkki on latauksen maksamiseen käytettävä sovellus.

Lyhyissä testeissä mukana muun muassa AOC Agon Pro AG254FG -pelinäyttö, Sony Xperia 1 III, LG 32GP850 -näyttö, Samsungin taittuvat uutuuspuhelimet ja paljon muuta.

Nämä kaikki siis mukana uudessa lehdessä – sekä paljon muuta. Tilaajat pääsevät lukemaan koko näköislehden heti osoitteessa https://www.mikrobitti.fi/lehti. Lehden yksittäiset jutut löydät verkkoartikkeleina samasta paikasta.

Tilaajien kannattaa huomata, että olemme tuoneet verkkoon myös retrolehtiä tähän mennessä vuosilta 1984-1993. Pääset lukemaan uusimmat vanhat retrolehdet osoitteessa https://www.mikrobitti.fi/retrobitti.

Muista tutustua myös Mikrobitin keskustelualueeseen. Pyrimme löytämään vastauksia lukijoiden lähettämiin kysymyksiin, ja mielenkiintoisimmat saattavat löytää tiensä jopa lehteen.

P.S. Mistä haluaisit lukea jatkossa? Onko sinulla kehitysehdotuksia tai juttuvinkkejä? Lähetä meille palautetta keskustelufoorumilla, palautelomakkeen avulla Mikrobitin sivuilla tai Facebookissa. Ota meidät seurantaan myös Instagramissa!