Tammikuun Mikrobitti on julkaistu! Hae omasi kaupasta tai postilaatikosta. Uuden lehden voi tietenkin lukea myös digiversiona vaikka heti Bitin sivuilta tai sovelluksesta.

Lue tammikuun Mikrobitti tästä linkistä.

Retrobitti-osiossa on tarjolla Mikrobitti-lehtiä vuosilta 1984–1993. Retrobitteihin pääset tästä linkistä.

Uuden lehden ykköstestissä ovat tehokkaat näytönohjaimet. Tämän vertailun kortit ovat aivan liian hyviä. Näin voi päätellä ainakin siitä, että ostajien halu hankkia kortteja on poikkeuksetta suurempi kuin valmistajien kyky tuottaa niitä.

Tehokkaiden näytönohjaimien testissä olivat mukana Asus RTX 3060 Ti TUF Gaming OC, Asus RTX 3070 TUF Gaming, Asus RTX 3080 TUF Gaming, Asus RX 6800 XT TUF Gaming, Gigabyte RTX 3070 VISION, Gigabyte RTX 3070 Eagle OC, Gigabyte RTX 3080 Gaming OC, Gigabyte RTX 3090 Gaming OC, Gigabyte RX 6800 XT Gaming OC, Gigabyte RX 6900 XT Gaming OC, MSI RTX 3060 Ti Gaming X Trio, MSI RTX 3080 Suprim, MSI RTX 3090 Suprim, MSI RX 6800 XT Gaming X Trio ja MSI RX 6800 Gaming X Trio.

Lehden kakkostestissä vertaillaan isoja pelinäyttöjä. Hyvä näyttö vie tietokoneen käyttö- ja pelaamiskokemuksen uudelle tasolle. Koko, kuvanlaatu ja peliominaisuudet ovat avainasemassa oikeaa valitessa.

Testasimme kolme isoa vaihtoehtoa, joista on mahdotonta olla innostumatta. Testissä olivat mukana LG OLED48CX, Philips 558M1RY/00 ja Samsung QE65Q800T.

Kovassa huudossa. Tehokkaita näytönohjaimia on tällä hetkellä vaikea saada käsiinsä.

Lehden opasjutussa siivotaan linux. Helppokäyttöinen Stacer sisältää monipuoliset seuranta- ja siivoustyökalut Linux-työpöydille. Ensikertalaisten ohella Stacerista hyötyvät kokeneemmatkin käyttäjät.

Tekniikkajutussa perehdytään Applen uusiin M1-suorittimiin. Applen M1-suoritin yllätti läppärisuoritinten perinteiset valmistajat housut kintuissa. Arm-arkkitehtuuri tarjoaa ainakin toistaiseksi täysin ylivoimaisen tehon ja sähkönkulutuksen suhteen.

Lyhyissä testeissä mukana muun muassa HP:n läppärit, Lenovon pelipuhelin Duel sekä Lenovon ThinkPad X1 Fold.

Nämä kaikki siis mukana uudessa lehdessä – sekä paljon muuta. Tilaajat pääsevät lukemaan näköislehden heti osoitteessa https://www.mikrobitti.fi/lehti. Lehden jutut löydät erillisinä verkkoartikkeleina samasta paikasta.

Tilaajien kannattaa huomata, että olemme tuoneet verkkoon myös retrolehtiä tähän mennessä vuosilta 1984-1993. Pääset lukemaan uusimmat vanhat retrolehdet osoitteessa https://www.mikrobitti.fi/retrobitti.

Muista tutustua myös Mikrobitin keskustelualueeseen. Pyrimme löytämään vastauksia lukijoiden lähettämiin kysymyksiin, ja mielenkiintoisimmat saattavat löytää tiensä jopa lehteen.

P.S. Mistä haluaisit lukea jatkossa? Onko sinulla kehitysehdotuksia tai juttuvinkkejä? Lähetä meille palautetta keskustelufoorumilla, palautelomakkeen avulla Mikrobitin sivuilla tai Facebookissa.