Toukokuun Mikrobitti on julkaistu! Hae omasi kaupasta tai postilaatikosta. Uuden lehden voi tietenkin lukea myös digiversiona vaikka heti Bitin sivuilta tai sovelluksesta.

Lue toukokuun Mikrobitti tästä linkistä.

Amiga vai PC? Retrolehtien tuoreimmissa vanhoissa numeroissa nähtiin legendaarisia rintamalinjoja.

Retrobitti-osiossa on tarjolla Mikrobitti-lehtiä vuosilta 1984–1993, uusimpina lehtinä helmikuu & maaliskuu ’93! Retrobitteihin pääset tästä linkistä.

Uuden lehden ykköstestissä perehdytään valmiiksi koottuihin pelitietokoneisiin. Kun ostaa pelikoneen käyttö­valmiina kaupasta, säästyy monelta murheelta ja saa parhaimmillaan hinta-laatu­suhteeltaan oivan kokoon­panon. Testasimme kolme näkemystä hyvillä tehoilla varustetusta peli­koneesta sekä yhden överitehokkaan verrokin.

Testissä mukana Acer Predator Orion 3000-620, Jimm’s Pro Gamer Svarog, Lenovo Legion T5-26AMR5 sekä verrokkina MSI Meg Aegis Ti5.

Lehden kakkostestissä ovat koko perheen tabletit, joiden suosio on hiipunut parhaista vuosista. Niiden kehitys ei kuitenkaan ole pysähtynyt. Uudet tabletit hurmaavat muotoilulla, eleohjauksella ja monipuolisuudellaan.

Testissä mukana Apple iPad (2020), Apple iPad Air (2020), Lenovo IdeaPad Duet, Lenovo Tab P11, Samsung Galaxy Tab A7 sekä Samsung Galaxy Tab S7.

Lehden ilmiöjutussa perehdytään sähköistyvän autoalan mullistuksiin. Autot ovat muuttumassa ohjelmistoiksi, jotka alkavat keskustella myös muiden autojen, ympäristön ja pilvipalveluiden kanssa.

Tavallisessa perheautossa onkin jo moninkertaisesti enemmän ohjelmakoodia kuin hävittäjälento­koneessa.

Opasjutussa kerrotaan, miten rakennat oman pula-ajan pc:n. Puute komponenteista on keikauttanut erityisesti pelaamiseen tarkoitettujen tietokoneiden markkinoita vuoden aikana. Tiukalla budjetilla liikkeellä olevalla pelikoneen kasaajalla on edessään vaikeita valintoja.

Softa-arviossa vertaillaan sovelluksia, joiden avulla voi opetella soittamaan kitaraa. Näillä työkaluilla soittaja soittaa kuulokkeissa raikuvan taustaraidan mukana näytöllä viliseviä nuotteja.

Lyhyissä testeissä mukana muun muassa vesijäähdyttimet Gigabyte Aorus Waterforce X 280 sekä MSI CoreLiquid K360, suorittimet Intel Core i5-11400 sekä i9-11900K, Samsungin älynäytöt ja paljon muuta.

**

Nämä kaikki siis mukana uudessa lehdessä – sekä paljon muuta. Tilaajat pääsevät lukemaan koko näköislehden heti osoitteessa https://www.mikrobitti.fi/lehti. Lehden yksittäiset jutut löydät verkkoartikkeleina samasta paikasta.

Tilaajien kannattaa huomata, että olemme tuoneet verkkoon myös retrolehtiä tähän mennessä vuosilta 1984-1993. Pääset lukemaan uusimmat vanhat retrolehdet osoitteessa https://www.mikrobitti.fi/retrobitti.

Muista tutustua myös Mikrobitin keskustelualueeseen. Pyrimme löytämään vastauksia lukijoiden lähettämiin kysymyksiin, ja mielenkiintoisimmat saattavat löytää tiensä jopa lehteen.

P.S. Mistä haluaisit lukea jatkossa? Onko sinulla kehitysehdotuksia tai juttuvinkkejä? Lähetä meille palautetta keskustelufoorumilla, palautelomakkeen avulla Mikrobitin sivuilla tai Facebookissa.