Mikrobitin klassiset kultaiset vuosikerrat tulevat tilaa­jien luettavaksi verkkoon. Löydät ne Retrobitti-osiosta, osoitteesta https://www.mikrobitti.fi/retrobitti.

Pdf-muotoisia klassikkolehtiä voit selata samaan tapaan kuin uusiakin näköislehtiä.

Toimme ensimmäiset, vuoden 1984 lehdet verkkoon vuonna 2018 ja olemme lisänneet retronumeroiden määrää sen jälkeen tasaiseen tahtiin. Nyt ollaan päästy jo vuoden 1989 ensimmäisiin numeroihin.

Vuonna 1989 lehdissä käsiteltiin ajan hittikone Commodore-64:n sekä Amigan lisäksi yhä muun muassa MSX:n, Amstradin ja Spectrumin lisälaitteita ja ohjelmistoja. Pc-koneet alkoivat olla tapetilla yhä useammin. Ajan pelejä olivat muun muassa Rambo III, Batman, Return of the Jedi, Populous ja Test Drivet (eikä pidä unohtaa huhtikuussa julkaistua Illuminatus-kohujuttua!). Lisäksi käsiteltiin yhä enemmän esimerkiksi tietokonegrafiikkaa ja erilaisia hyötyohjelmia.

Keskustelua retrolehdistä ja monista muistakin ATK-aiheista löydät Mikrobitin keskustelualueelta. Pyrimme löytämään vastauksia lukijoiden lähettämiin kysymyksiin, ja mielenkiintoisimmat saattavat löytää tiensä jopa lehden Bittiposti-palstalle, printtiin tai nettiin.

P.S. Mistä haluaisit lukea jatkossa? Onko sinulla kehitysehdotuksia tai juttuvinkkejä? Lähetä meille palautetta foorumilla, palautelomakkeen avulla Mikrobitin sivuilla tai Facebookissa.