Android Authority kertoo kätevästä salasanan palautustyökalusta nimeltä PCUnlocker. Näppärä työkalu auttaa myös silloin, jos on ostanut käytetyn tietokoneen, jonka edellinen omistaja on jättänyt omat tunnuksensa voimaan.

Suurimman vaikeuden aiheuttaa se, että hommaan tarvitaan toimiva tietokone. Ensimmäinen vaihe onkin etsiä tuttava, joka voi lainata hetkeksi omaansa. Lisäksi tarvitaan usb-tikku, jolle tarvittavat tiedostot siirretään.

PCUnlocker löytyy Top Passwordin verkkosivuilta. Täysversion voi ladata sähköpostiin lähetetystä linkistä. Ladatun zip-tiedoston purkamisen jälkeen löytyy iso-tiedosto, joka tulee kopioida usb-tikulle.

Tässä vaiheessa voi kiittää ja palkita avuliaan kaverin ja suunnistaa kotiin. Lukkiutunut kone tulee käynnistää usb-tikku kiinnitettynä. Koneen bios-asetuksista pitää myös varmistaa, että käynnistystä yritetään ensisijaisesti usb-väylään kiinnitetyltä laitteelta - ei suoraan laitteen kiintolevyltä.

PCUnlocker näyttää käynnistymisensä jälkeen listan tietokoneen käyttäjätileistä. Näistä valitaan se, minkä salasana on päässyt unohtumaan. Näin voi asettaa uuden salasanan tai poistaa sen jättämällä kentän tyhjäksi. Tämän jälkeen tietokone tulee vain käynnistää uudelleen ja kirjautuminen onnistuu uudella salasanalla.

Ohjelmalla voi vaihtaa myös domain-haltijan salasanan Windowsin Server OS:ssä. Tämä ominaisuus löytyy ”Reset Active Directory Password” -kohdasta.