Amazon Web Services (AWS) on kärsinyt pitkittyneestä katkoksesta, joka on vaikuttanut lukuisten verkkopalveluiden toimivuuteen, kertoo Engadget.

Verkkopalveluita seuraavassa DownDetectorissa oli Suomen aikaan keskiviikkoiltana merkittävä määrä AWS-vikaraportteja. Samanlaisia piikkejä esiintyi myös muiden palveluiden toimivuudessa. Esimerkiksi Flickr, Abobe ja Anchor ilmoittivat palveluidensa ongelmista Twitterissä. Lisäksi katkos on muassa estänyt hälytysten tekemistä New Yorkin metrossa.

AWS:n Service Health Dashboardin mukaan ongelmat johtuivat Kinesis Data Stream -sovellusliittymästä. Ongelmat jatkuivat pitkälle keskiviikon ja torstain väliseen yöhön. Amazon tiedotti Suomen aikaan puoli yhdeksältä torstaiaamuna, että järjestelmä on alkanut elpyä. Myös palvelut, joihin katkos vaikutti, kuten Roku ja Anchor, ovat ilmoittaneet palaavansa verkkoon.

Maailman tärkeimmän pilvipalvelutarjoajan ongelmat voivat aiheuttaa yllättäviäkin vaikeuksia ihmisten arkeen. Twitterissä on nostettu esiin, kuinka jopa ihmisten pölynimurit ja ovikellot ovat lakanneet toimimasta AWS-katkon vuoksi.