New Yorkin osavaltion poliisi joutuu hävittämään 36 000 Lumia-älypuhelinta. Syynä on tuen päättyminen ja puhelimien vanheneminen käsiin.

New Yorkin poliisille hankittiin 36 000 Lumia-älypuhelinta viimeisen parin vuoden aikana. Hanke oli osa 160 miljoonaa dollaria kustantanutta NYPD Mobility Initiative -aloitetta, The New York Post kirjoittaa.

Vain muutamia kuukausia viimeisen Lumian päädyttyä konstaapeleiden käyttöön siirryttiin uuteen suunnitelmaan: Lumiat korvataan Applen iPhone-älypuhelimilla vuoden loppuun mennessä. Syynä päätökseen on Microsoftin tuki, tai lähinnä sen puute. Microsoft ajaa hiljalleen alas mobiilitoimintojaan, mikä jättää New Yorkin poliisilaitoksen käyttämät lukuisat muokatut sovellukset ilman päivityksiä.

Katastrofin syytä pyritään sälyttämään poliisin it-pomo Jessica Tischin niskaan.

”Hän oli koko prosessin moottori. Ei kukaan hanki 36 000 älypuhelinta yhden henkilön arvion perusteella. Vaikka olisit jeesus, niin hankit silti ensin asiantuntijapaneelin”, poliisin sisäiset lähteet kertovat.

Närää on aiheuttanut myös Tischin väitetty hankala luonne. ”Hän on yleensä kamala, jos ei saa tahtoaan läpi, joten yleensä annan hänen pitää oman päänsä”, poliisipäällikkö Bill Bratton toteaa Lumia-päätökseen viitaten.

Asiantuntijat ovat ihmetelleet NYPD:n hinkua siirtyä Microsoftin kuolevan mobiilialustan käyttöön, vaikka tarjolla olisi ollut iOS- ja Android-pohjaisia laitteita. Suurin syy Microsoftin valinnalle oli kuitenkin Windows Phonen tarjoama tietoturvallisuus.