Ottaako Microsoft jo itsekin etäisyyttä Lumia-brändiin? Ainakin kokonainen kategorian pikalinkki sai lähtöpassit Microsoft-kaupasta.

Microsoft on poistanut omasta kaupastaan linkin Lumia-tuotteisiin. Lumia-puhelimia voidaan edelleen ostaa kaupasta, mutta nyt ne löytyvät Devices-kategorian alta. Lumia-linkki on korvattu lisäämällä sen paikalle Education Store eli opiskeluun liittyvät välineet, Softpedia kirjoittaa.

Microsoftin Lumia-brändi on ollut laskussa jo pidemmän aikaa. Windows Phone on menettänyt osuuksiaan jatkuvasti, eikä Windows 10 Mobilesta tullut odotettua pelastajaa. Microsoft on jo ehtinyt ilmoittaa, ettei se tänä vuonna keskity lainkaan älypuhelimiin, joskin ne kuuluvat edelleen yhtiön tuoteportfolioon.

Microsoftin on huhuttu kehittävän Surface-puhelinta, ja Lumia 650:n jääneen viimeiseksi Lumia-älypuhelimeksi. Microsoft ei ole kiistänyt tai vahvistanut huhua.

Microsoftin odotetaan vastaisuudessa keskittyvän Windows 10:n ja sen eri versioiden kehitystyöhön. Windows 10 -älypuhelimia voivat vastaisuudessa puskea markkinoille Microsoftin yhteistyökumppanit. Muun muassa Hewlett-Packard on jo ilmoittautunut mukaan.

Lumia-muutos koskee ilmeisesti tällä hetkellä vain Microsoft-kaupan kansainvälistä versiota. Microsoftin suomenkielisessä kaupassa Lumia on edelleen paikallaan.