Sony jättää tämän vuoden E3-messut väliin, mutta vaikuttaisi siltä, että se vain haluaa valokeilan kokonaan itselleen paljastaessaan seuraavan PlayStation-mallin.

Digital Trends arvelee, että mikäli Sony noudattaa perinteistä julkistusaikatauluaan, pelikonsoli esitellään helmikuussa ja lasketaan myyntiin loppuvuodesta. Näin oli PlayStation 4:n laita – se esiteltiin helmikuussa 2013 ja saapui kauppoihin marraskuussa 2013.

Tuoreimpien tietojen mukaan julkistusajankohta on 5. helmikuuta. Ne vihjasivat varsin tarkasti mitä kaikkea Sony aikoo tilaisuudessa paljastaa.

Nyt julkistustapahtumaa spekuloivat huhut saivat tuhdisti lisää uskottavuutta.

Pelialan veteraani David Jaffe, joka on toiminut muun muassa Twisted Metalin ja God of War -pelien ohjaajana, oli Twitterissä varsin suorapuheinen julkistushetken suhteen.

”Haluan sanoa, että [julkistushetki] on pelialan surkeimmin pidetty salaisuus tällä hetkellä. Helmikuinen julkistus aivan kuten PS4:n kohdalla”, Jaffe vakuutti.

”PS5:n esittely on alle neljän viikon päästä”, Jaffe tviittasi 16. tammikuuta. Tämä viittaisi siihen, että PlayStation 5 esitellään helmikuun alussa.

Jaffe oli myös luottavainen siihen, että Sonylla on mitä lyödä pöytään.

”Sony tietää, että hard core -pelaajat tarrautuvat pieniinkin tiedonmuruihin, ja Sony tietää myös, että vaikka [Microsoft] hallitseekin keskustelua tällä hetkellä, se asia on helppo muuttaa, jahka Sony vain on valmis esittelemään (olettaen, että paljastus on hyvä”, Jaffe kirjoitti.

Journalisti Mike Futter lisäsi vettä myllyyn saatuaan tietää, että Sony ei poikkeuksellisesti itse järjestä vuosittaista yleisöltä suljettua Destination PlayStation -tapahtumaa. DPS järjestetään kyllä, mutta Sony ei sitä koordinoi.

Koska DPS on merkittävä tapahtuma, ihan pienistä syistä Sony ei sen järjestämistä muiden käsiin jättäisi.

Futter uskoo tämän viittaavan helmikuiseen paljastukseen.

Sony haluaa maksimoida PlayStation 5:n julkistamisen saaman huomion, joten se ei varmastikaan esittele konsolia suljetussa Destination PlayStationissa. Koska Sony haluaa satsata PS5:n huolelliseen esittelyyn, se ei halua jakaa huomiotaan myös DPS:n järjestämiseen. Näin DPS jätetään yhteistyökumppanin käsiin, ja Sony keskittyy PS5-esittelytapahtuman pystyttämiseen.

Mikäli arvelut pitävät paikkansa, Sony kertoo erikoistapahtumastaan pian. Vaikka se ei tapahtuman sisältöä tietenkään paljasta, kaikki taitavat sen jo arvata.