Koko it-maailman odottama hetki lähestyy päivä päivältä. Apple on siirtymässä kannettavissa tietokoneissaan Intelin suorittimista omiin, Arm-tekniikkaan perustuviin siruihinsa.

Yhtiö kertoi virallisesti aikeistaan kesäkuun kehittäjätapahtumassaan. Silloin ensimmäiset Arm-koneet luvattiin julkistaa vielä ennen vuoden 2020 loppua. Koronavirustilanteen epäiltiin kuitenkin lyövän jarruja jättiyhtiön suunnitelmiin.

Luotettavana tietolähteenä tunnettu Jon Prosser on nyt paljastanut tietonsa Applen suunnitelmista. Niiden mukaan alkuperäinen lupaus pitää, ja Arm-mäkit esitellään marraskuun 17. päivänä järjestettävässä tilaisuudessa. Virallisesti tapahtumasta aiotaan kertoa vasta viikkoa aiemmin, marraskuun 10. päivänä.

Yhtiön odotetaan julkaisevan joko 12-tuumaisen MacBookin tai sitten Arm-sirulla varustetun MacBook Pro -version. Tällä hetkellä Applella on käytössä huhujen mukaan useita eri suoritinmalleja, ainakin 8- ja 12-ytimiset mallit, Laptopmag kertoo. Voi myös olla, että tilaisuudessa esitellään useita suorittimia ja niihin perustuvia koneita.