Sonylla oleva avoin työpaikkailmoitus etsii kokenutta pilvisuunnittelijapomoa. International Business Timesin mukaan ilmoitus halusi Sonyn riveihin ihmisen, joka tulisi tekemään maailman tehokkainta konsolia.

Sittemmin kyseinen virke on kuitenkin poistettu, samoin kuin suora viittaus uuteen konsoliin.

Nykyisellään työpaikkailmoitus lupaa tulevalle työläiselle mahdollisuuden ”hallinnoida hajautettuja järjestelmiä, jotka antavat voimaa yli 100 miljoonalle PS4-konsolille, jotka tuottavat mukaansatempaavia pelikokemuksia”.

Digital Trends pitää PS5-viittauksen poisvetämistä outona, sillä Sony on paitsi paljastanut konsolin nimen, myös paljastanut lukuisia sen teknisiä ominaisuuksia. Tällainen jälkikäteen korjaaminen on omiaan antamaan kuvaa siitä, että Sony ei usko siihen mitä se tekee.

Todennäköisesti Sony vain haluaa pitää itsellään mahdollisuuden muuttaa PlayStation 5:n ominaisuuksia siltä varalta, että Microsoft aikoo korottaa konsolisodan panoksia. Nykyisen konsolisukupolven ensimmäiset laitteet käänsivät vaakakuppia enemmän Sonyn eduksi, ja vaikka Microsoft nokittikin Xbox One X:n tehoilla hienosti, mielikuva PS4:n paremmuudesta oli jo juurtunut syvään. Microsoft ei varmasti halua saman toistuvan.