Vuosikausia kehitelty pilvipelipalvelu GeForce Now oli pitkään beetavaiheessa ja pääsi lopulliseen versioonsa vasta nyt. Se siis vasta käynnistelee moottoreitaan kunnolla, mutta ongelmat alkavat jo nyt.

PC Gamer kertoo, että lukuisat palvelut ovat poistaneet pelinsä GeForce Now’sta. Activision Blizzardin menettämisen kohdalla Nvidia saattoi vielä sanoa kyseessä olevan vain väärinkäsitys, mutta nyt kun monet muutkin julkaisijat ovat nykäisseet pelinsä linjoilta, tilanne alkaa näyttää huolestuttavalta.

Viimeisimpänä lähtijöistä on 2K Games, joka vei mukanaan Borderlands-sarjan, Xcomit, Civilizationit sun muut. Sitä ennen palvelusta on poistunut myös pelijätti Bethesda, ja legendaariset Capcom ja Square Enix ovat nykäisseet pois osan peleistään.

GeForce Now on lyhyen ajan sisällä siis menettänyt merkittävän määrän houkuttelevia pelejä.

Palvelua ympäröi myös erikoiset väitteet: indiepeli The Long Darkin kehittäjä Hinterland Studios sanoo, että Nvidia ei ole missään vaiheessa kysynyt saati saanut lupaa lisätä The Long Darkia GeForce Now’n kirjastoon.

Kriittiset kielet huomauttavat, että GeForce Now ei ole pelialusta laisinkaan, vaan se on vain pilvessä oleva palvelin jonka kautta pelaaja voi pyörittää omassa pelikirjastossa olevia pelejään. Tämä sinällään pitää paikkansa, sillä palvelusta ei voi suoraan ostaa pelejä vaan ne on hankittava muualta ja sen jälkeen lisättävä GeForce Now’n pelikirjastoon.

GameSpotin mukaan tämä on itse asiassa juurikin Nvidian taktiikka: koska se ei myy mitään vaan antaa asiakkailleen vain väylän pilvipelata jo omistamiaan pelejä, sen ei tarvitse kysyä lupaa pelien sisällyttämiseen palveluunsa.

Tämä puolestaan on lakiteknisesti uskalias näkemys, sillä tyypillisesti pelaajat eivät osta peliä vaan lisenssin pelata sitä. Tämä on melkoinen matopurkki avattavaksi, eikä vähiten koska julkaisijat voivat katsoa Nvidian palvelun rikkovan käyttöehtoja suoraan, kiertävän kopiosuojauksia tai jopa muokkaavan peliä.

Koska julkaisijat olivat kuitenkin peleineen menossa mukana vielä äskettäin, todennäköisesti Nvidian maksumalli eli kuukausitilaus on jotain mikä hiertää. Julkaisijat siis katsovat GeForce Now’n maksullisuuden olevan jotain mitä he eivät voi hyväksyä, tai he haluavat painostaa itselleen parempaa sopimusta, jolloin pelit palaavat takaisin palveluun.

Tätä Nvidiakin yrittää. Kuten muidenkin ritolat ottaneiden julkaisijoiden kanssa, Nvidia sanoo yrittävänsä saada 2K Gamesin pelit takaisin pilvipelipalveluunsa.