Microsoft syyttää yhtiön leivissä ennen ollutta ohjelmistoinsinööriä melkoisesta kavalluksesta. The Registerin mukaan mies työskenteli yhtiössä vuosina 2016-2018, yhtiön laajan verkkokaupan parissa.

Työtehtäviin kuului esimerkiksi verkkokaupan eri ominaisuuksien testaus. Tätä varten järjestelmään oli luotu testitilejä, joista tehdyt tilaukset jätettiin toimittamatta. Systeemiin oli kuitenkin jäänyt melkoinen porsaanreikä. Vaikka fyysisiä tuotteita ei lähdettykään testaajille toimittamaan, oli kaupasta mahdollista ostaa digitaalisia lahjakortteja.

Aukon huomattuaan insinööri alkoikin kasata melkoista pääomaa, Microsoftin mukaan mies osti lahjakorteilla itselleen joitakin tuotteita - ja kauppasi lahjakortteja eteenpäin peräti 10 miljoonan dollarin edestä. Rahat hän käytti esimerkiksi upouuteen Teslaan ja miljoonataloon.

Tutkijat pääsivät tekijän jäljille huomattuaan erikoisen piikin digilahjakorttien käytössä Xbox-konsoleiden kaupassa. Yhdessä salaisen palvelun ja Yhdysvaltain verohallituksen kanssa tehdyssä salapoliisintyössä löytyivät lopulta niin lahjakortteja myyneet kauppapaikat kuin varsinainen kavaltajakin.

Mikäli insinööri todetaan syylliseksi, odottaa häntä tempauksestaan pahimmillaan jopa 20 vuoden vankilatuomio ja 250 000 dollarin sakko.