The Verge on kasannut yhteen pakettiin kaiken mitä Pixel 4 -sukupolvesta tiedetään jo nyt.

Google julkaisi kuvan Pixel 4 XL -puhelimen ulkokuoresta jo kesäkuussa. Kuvassa näkyy takapuolen kookas kamerakohouma, selvää on myös ettei takapuolella ole sormenjäljenlukijaa. Etupuolella huomio kiinnittyy leveään reunukseen näytön yläpuolella. The Verge on julkaissut jopa 21 kuvaa XL-mallin esituotantoversiosta. Väreissä vaihtoehtoina ovat ennakkotietojen mukaan ainakin oranssi ja musta - kenties myös valkoinen.

Puhelinten tekniset tiedot ovat perusmallin ja XL-version kohdalla lähes tismalleen samat. Eroa on ainoastaan näytössä ja akun kapasiteetissa. Perus-Pixelin näyttö on 5,7-tuumainen, XL-version peräti 6,3-tuumainen. XL-version resoluution on huhuttu olevan 3040 x 1440 pikseliä, pienemmän näytön resoluutiosta tietoja ei vielä ole. Näytöt pystyvät 90 hertsin virkistystaajuuteen.

Akkukapasiteetti kasvaa puhelimen koon myötä perusversion 2800 milliampeeritunnista XL-mallin 3700 milliampeerituntiin. Mukana myyntipakkauksessa toimitetaan molempien kohdalla 18 watin pikalaturi.

Muilta osin puhelimet ovat identtisiä. Molemmissa on Qualcommin Snapdragon 855 -järjestelmäpiiri ja uusi Pixel Neural Core -suoritin tekoälysovellusten ajamiseen. Muistia puhelimissa on 6 gigatavua ja tallennustilaa mallista riippuen 64 tai 128 gigatavua. Takakameroiden megapikselimäärät ovat 12 ja 16 megapikseliä. Vergen artikkelissa on myös useita Pixel 4 - malleilla otettuja valokuvia.

Siinä missä useat puhelinvalmistajat pyrkivät kutistamaan näytön reunukset minimiin, on Pixel 4 eri maata. Sen näytön yläpuolella on harvinaisen paksu reunus, joka on ängetty täyteen tekniikkaa. Perinteisiä komponentteja ovat kahdeksan megapikselin etukamera, valoanturi ja kuuloke.

Yläreunaan on pakattu myös uutta kasvontunnistusteknologiaa. Sitä varten tarvitaankin peräti neljä eri anturia. Erona Applen Face ID -tekniikkaan puhelimen näyttöä ei tarvitse pyyhkäistä sormella, vaan se avautuu täysin automaattisesti. Ominaisuuden luvataan toimivan myös missä tahansa asennossa. Kasvontunnistuksen vaatimat tietotekniset toimet hoidetaan Googlen mukaan suoraan puhelimessa, kasvonpiirteitä ei siirretä tätä varten pilveen.

Kenties kaikkein mielenkiintoisin uusi ominaisuus on nimeltään Soli. Kyseessä on uudenlainen tutkatekniikka, jonka avulla puhelintaan voi ohjata käsi- ja sormieleillä. Käsienheiluttelulla voi alustavien tietojen perusteella ainakin vaihtaa sovelluksesta toiseen, ohjata musiikinsoittoa tai vaimentaa hälytys- ja soittoäänet. Kovin tarkkoja tietoja toiminnosta ei vielä ole. Ilmeisesti tulossa on myös ominaisuutta hyödyntävä Pokémon Wave Hello -peli, jossa virtuaalilemmikkejä voi paijata käsiään käyttäen.

Google Assistant -toimintoa on myös viritetty, sen uuden version luvataan toimivan Pixel 4 -puhelimissa jopa kymmenen kertaa nykyistä Assistantia nopeammin. Puhelintaan voi myös komentaa lähitulevaisuudessa ilman ”hey Google” -avainsanan lausumista ennen jokaista käskyä.

Lisäksi Vergen artikkelissa on laaja kirjo epävarmoja spekulaatioita mitä kaikkea muuta uuta puhelimessa onkaan. Lopullinen totuus asioista selviää puhelimen julkistustilaisuudessa lokakuun 15. päivänä.