Nimbusin Exadrive on pitänyt suurimman ssd-levyn ennätystä yli kahden vuoden ajan. Levyn hintaa ei aiemmin ollut kuitenkaan kerrottu julkisesti.

Yhtiö on nyt julkistanut 50 teratavun ja 100 teratavun mallien hinnat. Pienempi maksaa 12 500 dollaria, eli 250 dollaria teratavua kohti. Levyistä kookkaamman hinta on 40 000 dollaria, joten se on suhteessta vielä huomattavasti kalliimpi 400 dollarin teratavuhinnalla, kertoo TechRadar.

Vertailukohteina Samsungin 30 teratavuisen ssd-levyn hinta on yli 8000 dollaria. Kaikkein halvimmat ssd-levyt maksavat alle 90 dollaria.

Molemmat Nimbuksen jättilevyistä ovat 3,5 tuumaisia eivätkä suositumpia 2,5 tuumaisia. Levyn nopeus on valmistajan mukaan parhaimmillaan noin 500 megatavua sekunnissa.

Näin suurien ssd-levyjen kohdeyleisö on yhtiöt, jotka hakevat mahdollisimman tiheää varastointia. Exadrive tarjoaa viiden vuoden takuun ja lupaa levyn kestävän rajoittamattoman määrän kirjoittamista päivässä sinä aikana. Levyn luvataan kestävän 2,5 miljoonaa tuntia ennen vikojen ilmaantumista.