Maailman toiseksi suurin lentoyhtiö, yhdysvaltalainen Delta Airlines on päättänyt korvata Windows-älypuhelimet ja -tablet-tietokoneet Applen tuotteilla.

Deltalla on käytössään jopa 37 000 Windows-laitetta. Älypuhelimien virkaa toimittavat vanhat Nokian Lumia-mallit, ja henkilökunnan liikkuvaan työn asettamiin haasteisiin on tähän asti vastannut Microsoftin Surface-tablet-tietokoneet.

Deltan mukaan Lumiat vaihtuvat kuitenkin Applen iPhone 7 Plus -älypuhelimiin, ja Surface-tabletit korvaa iPad Pro.

Käytössä olevat 37 000 Windows-laitetta jakautuvat siten, että matkustajahenkilökunnan käytössä laitteita 23 000 ja lentäjien noin 14 0000. Deltan aikomuksena on siirtyä ”lentohenkilökunnan seuraavan sukupolven laitteisiin”, mistä johtuen alustaksi on valikoitunut iOS, Cult of Mac kirjoittaa.

Siirtyminen Applen tuotteisiin tarjoaa Deltan työntekijöille lähetetyn sähköpostin mukaan parempia synergiaetuja sen yhteisyritysten, kuten Aeromexicon, Air Francen, KLM:n sekä Virgin Atlanticin kanssa. Delta aikoo jatkaa Microsoft-yhteistyötä, mutta vastaisuudessa esimerkiksi yhtiön lentäjät laativat lentosuunnitelmat Applen laitteita käyttäen, Cult of Mac huomauttaa.

Siirto on tarkoitus toteuttaa ensi vuoden alkupuolella, joskaan Delta ei ole vahvistanut sitä vielä virallisesti. Asiasta alun perin kirjoittanut MacOSKen on kuitenkin saanut vahvistuksen Apple-siirtymästä kahdesta eri lähteestä.