"Maailman vaarallisin kaapeli.” Näin kuuluu mainos O.MG Lightning -kaapelista, joka hyökkää viattoman lataajan laitteeseen, ennen kuin tämä ehtii sanoa ”kissaeläinten heimoon kuuluva kesy nisäkäslaji”.

O.MG valmistaa hyökkäyskaapeleita moniin eri tarkoituksiin. Enää ei tarvitse olla välttämättä huolissaan vain siitä, mihin laitteeseen usb-kaapelin tökkää, vaan myös siitä kaapelista itsestään. Valikoimissa on usb-a:ta, usb-c:ta, Applen Lightningia ja erilaisia yhdistelmiä. Hinnat ovat 120–160 dollaria.

Alkujaan kaapeli kehitettiin kokeilumielessä, tarkoituksena testata, saataisiinko haluttu tekniikka pakattua riittävän pieneen tilaan, ja ensimmäiset kehittäjä Mike Groverin luomukset olivat käsityönä tehtyjä ja sen näköisiäkin. Silloin tarkoituksena ei ollut hyökätä ladattavaan iPhoneen, vaan siihen Mac-koneeseen, josta virta puhelimeen otettiin.

Aikaa myöden kaapelit ovat kehittyneet, ja nyt tarjolla on paitsi iso valikoima liitäntävaihtoehtoja, myös hyvin laaja valikoima erilaisia haittamahdollisuuksia. Wifi-yhteydellä varustettu kaapeli voi esimerkiksi tallentaa näppäimistön näppäilyt tai sen sisään voi tallentaa haluamansa haitakkeen. Ulkoasukin on sen verran paljon viimeistellympi, että Lightning-versiota on jo vaikea erottaa Applen alkuperäisestä.

Aiemmin tällaiset laitteet vaativat miljoonaluokan budjetin ja hyvin usein niitä kehitettiin lähinnä valtioiden omissa, hyvin salaisissa sijainneissa. Nyt tekniikka on monen tavallisen tallaajan ulottuvilla.

Tarkalleen ottaen kyse ei kuitenkaan ole maailman vaarallisimmista kaapeleista. Grover on rajoittanut kaapeleidensa mahdollisuuksia, ja niitä käytetään esittelyyn ja harjoituksiin. Monille tulee järkytyksenä tieto siitä, mihin kaikkeen kykenee se itse kaapeli, jonka hän juuri kytki puhelimeensa pelkkää latausvirtaa varten.

Oikeasti vaarallisimpia kaapeleita ovat ne, joita ei myydä avoimessa

.

Katso alta aiheesta kertoneen

video.