Saksalais-suomalainen piraatti ja liikemies Kim Dotcom avasi sanaisen arkkunsa Suomen Nato-projektista. Samassa yhteydessä hän mainitsi myös pääministeri Sanna Marinin .

Dotcom kommentoi olevansa Suomen kansalainen ja että Suomi on hakemassa Naton jäsenyyttä.

”Älkää, kiitos, silti ostako aseita Yhdysvaltojen sodanlietsojilta ja pysykää pois ydinase-Harmageddonin lietsomisesta”, Dotcom kirjoitti englanniksi.

Lisäksi Dotcom kuvaili Marinin ulkonäköä. Perään hän tviittasi vielä kuvan Marinista ja kirjoitti kuvan oheen, että tästä tulisi tehdä Naton johtaja, jolloin maailmanrauha olisi taattu.

LUE MYÖS

Kolmas tviitti samaan ketjuun Dotcomilta tuli jo suomeksi.

”Hei Sanna, tule Uuteen-Seelantiin ja pelasta minut”, oli ketjun kolmas tviitti.

Yhdysvallat on pitkään halunnut saada Dotcomin tuomiolle piratismista, mutta häntä ei ole edelleenkään karkotettu Uudesta-Seelannista, jossa hän jatkaa elämistään.

Uutistoimisto Bloomberg uutisoi aiemmin tällä viikolla, että Dotcom jatkaa taisteluaan karkotusta vastaan.

Dotcomin rinnalla oikeusväännöissä olleet Mathias Ortmann ja Bram van der Kolk ovat tehneet sopimuksen Uuden-Seelannin ja Yhdysvaltojen kanssa ja vastaavat nykyisessä asuinmaassaan vastaaviin syytteisiin kuin heitä vastassa olisi Yhdysvalloissa ollut. Jahka heille on syytteet luettu, ei Yhdysvallat enää vaadi Uutta-Seelantia karkottamaan heitä.

Dotcom kommentoi olevansa nyt viimeinen pystyssä oleva ja että Ortmannista ja van der Kolkista on tulossa todistajia häntä vastaan.

Piratismisyytökset liittyvät 2000-luvulla perustettuun Megaupload-sivustoon, jota käytettiin tiedostonjakopalveluna. Dotcom katsoo olleensa vain alustan perustaja ja ylläpitäjä, eikä ole vastuussa siitä, mitä käyttäjät ovat siellä jakaneet.

Syyttäjien näkemys on toinen. Megaupload vastasi suurimmillaan neljästä prosentista kaikesta internetin liikenteestä ja syyttäjien mukaan se tuotti piraattimusiikin, -elokuvien ja -tiedostojen jaolla yli 175 miljoonan dollarin tuotot.