Ajat ovat kovat, ja monet meistä jumittavat kotona eristyksissä. No, aikansa voi käyttää paljon huonomminkin kuin selailemalla painotuoreita atk-uutisia tai vaikka aloittamalla uuden rakennusprojektin! Kipaise siis omasi pian kaupasta tai postilaatikosta (ja pese ne kädet ulkoilun jälkeen!)

Uuden lehden voi tietenkin lukea myös diginä vaikka saman tien, poistumatta kotoa. Lue maaliskuun Mikrobitti tästä linkistä.

Samalla Retrobitti-osioon tuli tarjolle lisää Mikrobitti-lehtiä vuodelta 1992. Retrobitteihin pääset tästä linkistä.

Uuden lehden ykköstestissä nähdään älykaiuttimet. Ne ovat ottamassa haltuunsa koteja myös Suomessa. Kodin pikku apurista tulee äkkiä korvaamaton, kun se saa komennettavakseen myös muita laitteita. Lue testi tästä linkistä.

Mukana olivat Amazon Echo Studio, Amazon Echo Show 5, Apple HomePod, Facebook Portal TV, Google Home Mini ja Google Nest Hub Max.

Lehden kakkostestissä ovat pc:n minikokoiset mini-itx-kotelot. Pc:n komponentit vähenevät ja pienentyvät, ja pienen emolevyn ympärille on entistä helpompi suunnitella ulkonäöltään ja muodoltaan tavallisesta poikkeavia koneita. Lue testi tästä linkistä.

Mukana olivat Antec Striker Mini-watercool, Lian Li TU 150, NZXT H1 ja Phanteks Enthoo EvoLV ITX.

Pitkässä ilmiöjutussa käsitellään tekoälyä lääketieteessä. Koneoppiminen muuttaa nopeasti lääketiedettä ja koko terveydenhuoltoa. Samalla hoidosta tulee yhä yksilöllisempää. Onko seuraava lääkärisi tietokone? Lue juttu.

Älyä. ”OK Google, tilaa Mikrobitti”.

Toisessa ilmiöjutussa käsitellään sitä, kuinka data rikkoi kapitalismin. EU:n tietosuoja-asetus gdpr auttaa tietosuojaan kuin ämpärillinen vettä Australian maastopaloihin. Tehottomuuden lisäksi Yhdysvallat hyötyy, kun EU maksaa viuluja. Lue juttu.

Ensimmäisessä opasjutussa rakennetaan oma massamuisti vaikkapa vanhasta ssd- tai kiintolevystä. Lue ohjeet.

Toisessa opasjutussa käsitellään valokuidun tekniikkaa nyt ja tulevaisuudessa. Softa-arviossa nähdään navigointisovellukset. Lue juttu.

Lyhyissä testeissä mukana muun muassa Huawein läppärit, Samsungin SmartThings-alusta, Motorola One Hyper, Samsungin Galaxy S20 Ultra -huippupuhelin, Suunto 7 -ranneke, HP Omen Mindframe Prime -kuulokkeet ja Sirui Swift M1 -kuvanvakain.

Nämä kaikki siis mukana uudessa lehdessä – sekä paljon muuta. Tilaajat pääsevät lukemaan näköislehden heti osoitteessa https://www.mikrobitti.fi/lehti. Lehden jutut löydät erillisinä verkkoartikkeleina samasta paikasta.

Tilaajien kannattaa huomata, että olemme tuoneet verkkoon myös retrolehtiä tähän mennessä vuosilta 1984-1992. Pääset lukemaan uusimmat vanhat retrolehdet osoitteessa https://www.mikrobitti.fi/retrobitti.

Muista tutustua myös Mikrobitin uuteen keskustelualueeseen. Pyrimme löytämään vastauksia lukijoiden lähettämiin kysymyksiin, ja mielenkiintoisimmat saattavat löytää tiensä jopa lehteen.

P.S. Mistä haluaisit lukea jatkossa? Onko sinulla kehitysehdotuksia tai juttuvinkkejä? Lähetä meille palautetta foorumilla, palautelomakkeen avulla Mikrobitin sivuilla tai Facebookissa.