Maaliskuun Mikrobitti on saapunut! Käy poimimassa omasi postilaatikosta, tai vaihtoehtoisesti hae uunituore numero kaupasta. Lehden voi toki lukea myös digiversiona..

Mikäli tuoreiden juttujen lueskelun lisäksi myös retroilu maittaa, Retrobitti-osiosta löytyy Mikrobitti-lehtiä vuosilta 1984–1993, tuoreimpana numerona 06-07/1993.

Uudessa lehdessä vertailemme älytelevisioiden ja mediatoistimien käyttöjärjestelmiä. Televisiohan ei enää ole pelkkä ruutu viihteelle, vaan sillä voi esimerkiksi selata nettiä ja katsella taidettakin. Telkkarin tekniset ominaisuudet eivät siis suinkaan ole enää ainoa asia mitä ostoa harkitessa pitää punnita. Jos kuitenkin töllön käyttökokemus ei miellytä, sen voi korvata mediatoistimella.

Testasimme kattavan valikoiman älytelevisioiden käyttöliittymiä antaaksemme mahdollisimman hyvän kuvan siitä, miten eri televisiot palvelevat. Vertailussa oli mukana Apple tvOS, Tizen, Android TV, Google TV, LG webOS sekä Roku OS. Testin voi lukea täällä.

Toisessa vertailussamme on kannettavia Chromebook-tietokoneita. Ne ovat yksinkertaisia ja toimintavarmoja läppäreitä, jotka ovat passeli valinta etenkin niille, jotka eivät ole ihan yhtä vihkiytyneitä tietotekniikan saloihin.

Vertailimme viiden valmistajan Chromebook-läppäreitä. Mukana ovat Acer Chromebook 314, Asus Chromebook Flip CX5, HP Chromebook x360, Lenovo IdeaPad Flex 5 Chrome sekä Samsung Galaxy Chromebook Go. Chromebook-vertailun voi lukea täältä.

Ilmiöjutussa käsitellään unelmaa seuraavasta internetistä, eli mullistaako metaversumi internetin? Visio on jo olemassa, mutta tekniikka ei ehkä vielä yllä maaliin. Lue juttu tästä.

Kokonaan uuden pöytäkoneen hankkiminen on harvoin järkevä ratkaisu, sillä vanhassa koneessa on aina hyödynnettäviä osia. Rahan ja luonnonvarojen säästäminen on aina fiksua. Opastamme, mitä kannattaa pitää mielessä, ennen kuin lähtee päivittämään vanhaa pöytätietokonetta.

Puhallamme myös uutta elämää vuoden 2015 Bittimikroon. Toisin sanoen, noudatamme itse omia neuvojamme ja uusimme vain osan koneemme sisuksista. Opas kertoo, mitä prosessi vaati ja mitä opimme. Lue koko opas täältä.

Softa-arviossa punnitaan tällä kertaa musiikin suoratoistopalveluita. Spotify on tuttu nimi meistä jokaiselle, mutta sille on vuosien saatossa ilmestynyt liuta vakavasti otettavia haastajia. Pistimme kokelaat riviin ja katsoimme mihin ne pystyvät. Lue juttu tästä.

Maaliskuun lyhyissä testeissä on Apple MacBook Pro 14”, Microsoft Surface Laptop Studio, Samsung Galaxy S22 Ultra, Xiaomi Mi 2K Gaming Monitor 27” sekä OnePlus Nord CE2.

**

Nämä kaikki siis mukana uudessa lehdessä – sekä paljon muuta. Tilaajat pääsevät lukemaan koko näköislehden heti osoitteessa https://www.mikrobitti.fi/lehti. Lehden yksittäiset jutut löydät verkkoartikkeleina samasta paikasta.

Tilaajien kannattaa huomata, että olemme tuoneet verkkoon myös retrolehtiä tähän mennessä vuosilta 1984–1993. Pääset lukemaan uusimmat vanhat retrolehdet osoitteessa https://www.mikrobitti.fi/retrobitti.

Muista tutustua myös Mikrobitin keskustelualueeseen. Pyrimme löytämään vastauksia lukijoiden lähettämiin kysymyksiin, ja mielenkiintoisimmat saattavat löytää tiensä jopa lehteen.

P.S. Mistä haluaisit lukea jatkossa? Onko sinulla kehitysehdotuksia tai juttuvinkkejä? Lähetä meille palautetta keskustelufoorumilla, palautelomakkeen avulla Mikrobitin sivuilla tai Facebookissa. Ota meidät seurantaan myös Instagramissa!