Games With Gold on osa Microsoftin Xbox-tilauspalveluita. Oli sitten Xbox Live Gold -tilaaja tai Game Passin käyttäjä, Microsoft tarjoaa kuukausittain kaupan päällisiksi kasan ilmaisia pelejä.

Tarjonnan kärjessä on luvassa palkkasotilaan rajua arkea, kun Warface: Breakout päästää pelaajan riehumaan taktisessa räiskintäpelissä, jossa pyritään niittaamaan vastustajan joukkue mahdollisimman vähäisin tappioin.

Joukkuepohjaista ja selvästi kilpapeliksi suunniteltua Warfacea on kuvattu CS:GO:n jälkeläiseksi, eikä syyttä suotta, pelissä kun on selkeästi yllin kyllin Counter-Striken DNA:ta.

Warface on saatavilla 1.–31.3.

Vicious Attack Llama Apocalypse puolestaan on kieli poskessa tehty toimintapeli, jossa ylhäältä kuvatuissa kaupunkimaastoissa päästetään päiviltä kymmeniä tuhansia päästään seonneita laamoja. Kyseessä on sellainen kahdella tikulla ohjattavan räiskintäpelin merkkipaalu, jota ei suoraan sanottuna kauhean kauaa edes muista, mutta kun kerran ilmaiseksi lähtee…

VALA on saatavilla 16.3.–15.4.

Metal Slug 3.

Alun perin NeoGeo-pelinä nähty Metal Slug 3 puolestaan on luotihelvettien eliittiä. Vasemmalta oikealle rullaavassa räiskintäklassikossa on ruudulla ihan posketon määrä rautaa, ja sitä myös jaetaan takaisin samalla mitalla. Kaikki räjähtää!

Metal Slug 3 on juuri sitä mitä retroräiskintäpeleiltään haluaakin, eikä jo 20 vuotta vanha peli ole vuosien varrella paljoakaan tehostaan menettänyt. Parhaimmillaan tietysti kaksinpelinä.

Metal Slug 3 on saatavilla 1.–15.3.

Kattauksen viimeisenä on bisnessimulaattori Port Royale 3: Pirates and Merchants, jossa Karibianmeren kaupankäynnin herruus odottaa ottajaansa. Se, hakeeko tavoitettaan piratismin vai kunniallisten kauppareittien kautta on oma lukunsa. Mistään merkkipaalusta ei ole kyse, mutta koska konsoleilla tämäntyyppiset pelit ovat harvinainen näky, Port Royale 3 on jo siitäkin syystä kokeilemisen arvoinen.

Port Royale 3 on saatavilla 16.–31.3.

Port Royale 3.

Kaikki neljä peliä toimivat Xbox Series X/S:llä ja Xbox Onella ongelmitta, kiitos taaksepäin yhteensopivuuden.

Warface ja Vala toimivat vain uudemmilla Äkspokseilla, siinä missä Metal Slug 3 ja Port Royale 3 toimivat myös Xbox 360:llä.

Kaikkien pelien lataaminen ilmaiseksi edellyttää maksullista Xbox Live Gold tai Game Pass -tilausta. Muut joutuvat maksamaan peleistä normihinnan.

Pelit säilyvät käyttäjän kirjastossa, vaikka tilaus päättyisikin.

Lisätietoja peleistä saa Xboxin blogista.