Maaliskuun Mikrobitti on kaupoissa! Tilaajat saavat lisäksi luettavakseen ensimmäiset retrolehdet vuodelta 1988!

Lue uusi Mikrobitti tästä linkistä.

Uuden lehden ykköstestissä nähdään kamerapuhelimia. Älypuhelimien kamerat ovat kolmen viimeisen vuoden aikana kehittyneet huimasti, samoin kuvausohjelmistot. Mutta riittävätkö kehitysaskeleet vieläkään perinteisten kameroiden korvaamiseen?

Bitin testin perusteella kännykkäkamerasta on tullut vakavasti otettava tuotantoväline.

Mukana vertailussa oli yhteensä 12 kamerapuhelinta: Apple iPhone XS, Google Pixel 3, HMD Nokia 8.1, Honor View 20, Huawei Mate 20 Pro, Huawei P20 Pro, Motorola Moto Z3 Play, OnePlus 6T, Samsung Galaxy A9, Samsung Galaxy Note9, Sony Xperia XZ3 ja Xiaomi Pocophone F1.

Laitoimme lisäksi testeissämme puhelimet pakastimeen ja vertailimme niiden kuvanvakaimia. Lue myös puhelinsokkotestin tulokset! Koko kamerapuhelintesti luettavissa tästä linkistä.

Toisessa testissä laitettiin pc diskokuntoon, eli vertailtiin koneiden led-ohjaimia. Pc:n valaisussa ei nimittäin tarvitse tyytyä tylsän yksiväriseen hohteeseen, vaan led-ohjaimen avulla kone loistaa juuri kulloisenkin tunnelmaan, tilanteeseen tai vaikka lämpötilaan soveltuvissa väreissä ja kuvioissa.

Testissä mukana Akasa Vegas Control Card, Aqua Computer farbwerk USB, Asus ROG Aura Terminal, Corsair Lighting Node Pro, Nzxt Hue+ ja SilverStone LSB02. Lue juttu.

Pitkässä ilmiöjutussa perehdytään tietomurtoihin. Rikos näemmä kannattaa, ainakin jos on etevä kyberrikollinen: vorojen taskuihin katoaa yli miljoona dollaria minuutissa. Tietomurtoja tehdään verkossa koko ajan, ja niiden uhka koskee meitä kaikkia.

Nettirikollisuudessa väitetään liikkuvan jo enemmän rahaa kuin huumekaupassa. Lue koko juttu.

Toisessa ilmiöjutussa tutustutaan virtuaalitodellisuuteen, tarkemmin sanottuna volumetriseen fotogrammetriaan. Volumetrisen fotogrammetrian keinoin luodussa virtuaalitodellisuudessa voi tutkia ympäristöään vapaasti – vaikkapa kurkistaa pöydän alle. Lue juttu.

Opasjutussa otetaan kaikki irti Androidista ja viritetään maailman suosituin mobiilialusta huippuiskuun. Suuri osa Androidin suosiosta perustuu sen lähes loputtomaan mukautettavuuteen. Kerromme, miten tuoreesta ja vanhemmastakin Android-luurista saa enemmän hyötyä ja iloa irti sen kaikkia ominaisuuksia hyödyntämällä. Lue juttu.

Toisessa opasjutussa perehdymme uefi-ohjelmiston päivittämisen saloihin. Pc:n peruskiven päivittäminen ajan tasalle tekee tietokoneesta turvallisemman, vakaamman ja joskus jopa nopeamman. Toimenpide ei ole vaikea eikä oikein tehtynä myöskään riskialtis. Lue koko juttu.

Kolmannessa opasjutussa varmistetaan, että käyttäjän tunnistus tehdään turvallisesti. Elämämme tärkeimmät tiedot voivat sijaita yhden salasanan takana. Identiteetti- ja tietovarkaudet sekä käyttäjätilien kaappaukset ovat todellisia uhkia, joilta voi suojautua tehokkaalla salasananhallinnalla ja kaksivaiheisella tunnistuksella. Lue juttu.

Softa-arviossa perehdytään obd-sovelluksiin, joita sivuttiin Mikrobitin netissä jo parissa aiemmassa jutussa. Tässä jutussa tutustutaan DashCommandiin, OBDLinkiin, OBDPlussaan ja Torqueen. Obd-väylän kautta voi saada parhaimmillaan tietoja, jotka säästävät auton kalliilta korjaamoreissulta. Lue juttu.

Lyhyissä testeissä mukana erityisen paljon älypuhelimia, mutta myös muita laitteita. Arvioissa muun muassa Huawei P Smart 2019, HP Spectre x360, Microsoft Surface Laptop 2, uudet GeForce-näytönohjaimet, Apple iPhone XR, Gigbyte Aorus RTX 2070 Gaming Box, OnePlus 6T ja paljon muuta.

Tilaajille pääsevät lukemaan näköislehden heti osoitteessa https://www.mikrobitti.fi/lehti. Lehden jutut löydät verkkoartikkeleina samasta paikasta.

Tilaajien kannattaa huomata, että olemme tuoneet verkkoon myös retrolehtiä tähän mennessä vuosilta 1984-1988. Pääset lukemaan uusimmat vanhat retrolehdet osoitteessa https://www.mikrobitti.fi/retrobitti!

Muista tutustua myös Mikrobitin uuteen keskustelualueeseen. Pyrimme löytämään vastauksia lukijoiden lähettämiin kysymyksiin, ja mielenkiintoisimmat saattavat löytää tiensä jopa lehden Bittiposti-palstalle, printtiin tai nettiin.

P.S. Mistä haluaisit lukea jatkossa? Onko sinulla kehitysehdotuksia tai juttuvinkkejä? Lähetä meille palautetta foorumilla, palautelomakkeen avulla Mikrobitin sivuilla tai Facebookissa.