Mikrobitin tuoreimmassa numerossa on tehokkaimpien näytönohjaimien vertailu ja iptv-palveluiden vertailu. Lehti on luettavissa netissä ja myynnissä lehtipisteissä. Netissä tuorein Retrobitti on numero 11/1993.

Lue digitaalinen Mikrobitti-lehti.

Retrobitti-osiossa on tarjolla Mikrobitti-lehtiä vuosilta 1984–1993, uusimpana lehtenä marraskuu 1993! Retrobitteihin pääset tästä linkistä.

Maaliskuun numerossa ensimmäisessä vertailussa on tehokkaimmat näytönohjaimet. Mukana on sekä Nvidian että AMD:n uusimmilla näytönohjainpiireillä varustettuja kortteja. Tuoreimmat ja tehokkaimmat mallit maksavat toistatuhatta euroa.

LUE NÄYTÖNOHJAINTEN VERTAILU:

Mukana olivat Asus ROG Strix GeForce RTX 3070 Ti OC Edition 8 Gt, Asus ROG Strix GeForce RTX 4080 16 Gt OC, Asus TUF Gaming GeForce RTX 4070 Ti 12 Gt OC, Asus TUF Gaming Radeon RX 7900 XT OC Edition 20 Gt, Asus TUF Gaming Radeon RX 7900 XTX OC Edition 24 Gt, Gigabyte GeForce RTX 4090 Gaming OC 24 Gt, MSI GeForce RTX 4070 Ti Suprim 12 Gt, MSI GeForce RTX 4080 Suprim X 16 Gt, MSI GeForce RTX 4090 Suprim X 24 Gt ja MSI Radeon RX 6750 XT Gaming X Trio 12 Gt.

Verrokkeina vertailussa on Gigabyte Radeon RX 6950 XT Gaming OC 16 Gt ja MSI GeForce RTX 3090 Ti Suprim X 24 Gt. Ne edustavat edeltävän sukupolven kärkimalleja, mutta niitä ei käytännössä enää kaupoista saa.

Toisessa vertailussa on iptv-palvelut verkkotallennusominaisuuksilla. ”Nykyajan digibokseilla” saa hd-kanavat käyttöön nettiyhteydellä eli antennia tai kaapelia ei tarvita. Mukana DNA TV Hubi, Elisa Viihde Premium, Maxivision TV ja Telia TV digiboksi. Iso osa palvelukokonaisuutta on sovellus, joka on saatavilla puhelimille ja tableteille.

LUE IPTV-PALVELUIDEN VERTAILU:

Ilmiöjuttu paneutuu tekoälyyn hakukoneissa. Artikkelissa kerrotaan esimerkiksi ChatGPT:stä ja Googlen ongelmista. Jutussa esitellään myös vaihtoehtoisia hakukoneita, joista harvat ovat kuulleet.

ILMIÖ: TEKOÄLY HAKUKONEISSA

Opasjuttumme keskittyy Android-sovellusten käyttöön Windows-käyttöjärjestelmässä. Natiivisti sovellukset eivät toki toimi, vaan käyttäjän täytyy hyödyntää virtualisointia.

OPAS:

Softa-arviossa on erilaiset kalorilaskurit, joiden avulla voi seurata ja parantaa omia syömistottumuksia. Mukana neljä eri palvelua, joista yksi on räätälöity Suomeen.

Lisäksi mukana lyhyemmät testit ja kokeilut: Samsung Galaxy S23 -kolmikko, Poco X5, NZXT H1 v2 -pc-runko, Asus ZenScreen OLED MQ16AH, Amazfit-älykellokolmikko, OnePlus Buds Pro 2, Huawei Freebuds 5i, PlayStation DualSense Edge, KDE Plasma 5.27 LTS ja Endless OS 5.

**

Nämä kaikki siis mukana uudessa lehdessä – sekä paljon muuta! Tilaajat pääsevät lukemaan koko näköislehden heti osoitteessa https://www.mikrobitti.fi/lehti . Lehden yksittäiset jutut löydät verkkoartikkeleina samasta paikasta.

Tilaajien kannattaa huomata, että olemme tuoneet verkkoon myös retrolehtiä tähän mennessä vuosilta 1984–1993. Pääset lukemaan uusimmat vanhat retrolehdet osoitteessa https://www.mikrobitti.fi/retrobitti .

P.S. Mistä haluaisit lukea jatkossa? Onko sinulla kehitysehdotuksia tai juttuvinkkejä? Lähetä meille palautetta keskustelufoorumilla , palautelomakkeen avulla Mikrobitin sivuilla tai Facebookissa . Ota meidät seurantaan myös Instagramissa sekä TikTokissa!