PS Plus on PlayStationin tilaajapalvelu, joka alennusten ja verkkomoninpelioikeuden lisäksi tarjoaa tilaajilleen pelejä ilmaiseksi joka kuukausi.

Tässä kuussa jaetaan neljä peliä. Niistä kolme rullaa ongelmitta sekä PS4:llä että PS5:llä, ja yksi vain PS5:llä.

Kattauksen kärjessä on itseoikeutetusti valtaisan hyvä Final Fantasy VII Remake. Klassikoiden klassikko sai melkoisen kasvojenkohotuksen vuonna 2020, ja Peliluola hehkutti teosta miltei estoitta - ja täysin ansiosta.

On kuitenkin huomattava, että tämä on pelin PS4-versio. Se ei sisällä ilmaista päivitystä tulossa olevaan, vieläkin ehostetumpaan PS5-versioon, Final Fantasy VII Remake Intergradeen, joka saapuu alkukesästä. Nyt jaettava FF7R kuitenkin toimii ongelmitta PS5:llä, eli yhteensopivuuden puolesta ei uutuuskonsolin omistajien tarvitse olla huolissaan.

Final Fantasyn lisäksi Sony jakaa Maquetten, uunituoreen PS5-pulmailupelin, jossa ympäristöt toistuvat itsensä sisällä surrealististen maalausten tyyliin. Pelin kehystarinana on menneen ihmissuhteen muisteleminen metaforisten maisemien ja seiniin kirjoitettujen tekstien kautta, ja se lupaa kutkuttelevan erikoisia ratkaisuja perinteisiltä tuntuviin ongelmiin.

PS4:lle julkaistu Remnant: From the Ashes on taitopelaamista vaativa toimintapeli Dark Soulsien ja kaltaistensa hengessä. Virheistä rangaistaan ankarasti, ja monimutkaisissa ja -ulotteisissa taisteluissa pärjääminen kysyy vikkeliä refleksejä sekä vihollisen toimintamallien ymmärtämistä. Kyseessä on siis juuri sellaista masokistisen vaikeaa toimintaa, joka joko kolahtaa aivan täysillä tai ei ollenkaan. Remnantia voi pelata myös yhteistyössä kavereiden kanssa.

Joukkion viimeisenä on PS4:lle päivitetty scifiseikkailu Farpoint VR, joka on varsin mainiosti onnistunut yhdistelmä liikkumisen vapautta, henkiinjäämisen vaikeutta sekä tulitaisteluita vieraalla planeetalla.

Kaikki maaliskuun PS Plus -pelit toimivat PS5:llä.

Maquette toimii vain PS5:llä.

Final Fantasy, Remnant sekä Farpoint toimivat myös PS4:llä.

Pelit saapuvat saataville 2. maaliskuuta.

Pelien lataaminen ilmaiseksi edellyttää voimassa olevaa PlayStation Plus -tilausta. Muut joutuvat maksamaan peleistä normihinnan.

PS Plus -pelit on sidottu PS Plus -tilaukseen. Sen päättyessä pelit säilyvät käyttäjän pelikirjastossa, mutta niitä ei voi pelata ennen kuin tilaus aktivoidaan uudelleen.

Lisätietoja peleistä löytyy PlayStationin blogista.