Apple uhkasi viime viikolla poistaa suositun Amphetamine-sovelluksen App Storesta, kirjoittaa Digital Trends. Ongelmana oli sovelluksen huumausaineeseen viittaava nimi.

Amphetamine on yksinkertainen sovellus, joka estää mac-koneita menemästä lepotilaan, mistä sovelluksen nimikin lienee peräisin. App Storen säännöt kieltävät sellaiset sovellukset, jotka kannustavat huumausaineiden käyttöön.

PCMagin mukaan Apple antoi sovellukselle 12. tammikuuta asti aikaa poistaa kaikki viittaukset amfetamiiniin, mukaan lukien nimi ja logossa käytetty pillerin kuva.

Sovelluksen kehittäjä William Gustafson ei nähnyt asiassa ongelmaa, sillä amfetamiinia voi saada laillisesti myös lääkärin määräämänä, eikä aine sinänsä ole laiton huume. Lisäperusteluna hän sanoi, että App Storesta löytyy monia sovelluksia, jotka rikkovat päihteitä koskevia sääntöjä paljon selkeämmin.

Sovellus on kaiken lisäksi saanut olla rauhassa jo vuodesta 2014 ja sinä aikana saanut vakaan suosion mac-käyttäjien keskuudessa. Macrumors huomioi myös, että Apple on itsekin mainostanut Amphetaminea App Storen verkkosivuilla.

Apple taipui lopulta Gustafsonin ja monien mac-käyttäjien tahtoon ja antoi Amphetaminen pysyä kaupassaan ilman muutoksia.