Huhujen mukaan syksyllä julkaistava MacOS Big Sur -päivitys tuo mukanaan Safari-selaimen, johon on pultattu tuki Dolby Vision HDR:lle sekä 4K-videotoistolle. Netflixin ystäville se tarkoittaa sitä, että korkean resoluution suoratoisto on viimein myös Mac-käyttäjän ulottuvilla.

Tähän asti Netflixiä korkeilla tarkkuuksilla hamuavan on täytynyt teoriassa tyytyä erilliseen Windows-asennukseen ja Edge-selaimeen. Toinen vaihtoehto on ollut käyttää Windows 10:lle kehitettyä Netflix-sovellusta, The Verge kirjoittaa.

4K-tuki on kuitenkin ehdollista. Big Sur -päivityksen lisäksi tarvitaan Macbook, josta löytyy tuki hdr:lle. Käytännössä se tarkoittaa laitetta, joka on valmistettu vuonna 2018 tai sen jälkeen. Lista hdr-yhteensopivista Maceista löytyy Applen sivuilta.

Lisäksi 4K-toistoon vaaditaan Netflix Premium -tasoinen tilaus. Mikäli tarvittavia tilaustasoja ja laitteistoja ei taloudesta löydy, on todennäköisesti tyytyminen 1080p-tasoiseen kuvaan, ja silloinkin vain siinä tapauksessa, että käytössä on Safari. Firefoxin tai Chromen käyttäminen tipauttaa kuvanlaadun 720p:n tarkkuuteen, The Verge muistuttaa.