Mikrobitti valaisee pimeää marraskuuta, tai ainakin se tuo valoa kimurantteihin ostopäätöksiin. Uusi numero on lehtipisteissä. Tilaajat saavat tällä viikolla luettavakseen myös ensimmäiset retrolehdet vuodelta 1986!

Lue lehti tästä linkistä.

Uuden lehden ykköstestissä ovat pelikäyttöön soveltuvat puhelimet. Yhä useampi pelaa puhelimella vähintään yhtä paljon kuin pc:llä tai konsolilla, koska puhelin on aina hollilla ja pelitarjonta on monipuolista. Osa puhelimista tekee pelikokemuksesta toisia nautittavamman.

Mukana suuressa vertailussa oli yhteensä 15 laitetta: HMD Nokia 7 Plus, HMD Nokia 8, Honor 10, Honor Play, Huawei Mate 20 Pro, Huawei P20 Pro, Motorola Moto Z3 Play Power Edition, OnePlus 6, Pocophone F1, Razer Phone, Samsung Galaxy Note 9, Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy S9, Sony Xperia XZ2 Compact ja Xiaomi Black Shark. Lue juttu.

Kakkostestissä ovat uudet älykellot, jotka ovat tekemässä vahvasti toista tulemistaan. Ensimmäinen yritys viitisen vuotta sitten päätyi mahalaskuun huonojen akkukestojen ja mielekkäiden käyttötarkoitusten puutteeseen.

Mukana vertailussa ovat Apple Watch 4 GPS, Fitbit Ionic Adidas Edition, Huawei Watch GT ja Samsung Galaxy Watch LTE. Kaikki kellot mittaavat esimerkiksi matkaa gps:llä ja sykettä optisesti ilman sykevyötä. Näin ne haastavat perinteiset sykemittarit. Lue juttu.

Pitkässä ilmiöjutussa perehdytään petollisiin käyttöliittymiin. Oletko ostanut vahingossa tuotteen, jota ei ollut tarkoitus ostaa? Oletko uusinut erehdyksessä tilauksen, jota et halunnut uusia? Oletko joutunut taistelemaan saadaksesi palvelun käyttäjätilin lopetettua? Olet silloin todennäköisesti törmännyt pimeään kaavaan.

Pimeät kaavat nalkuttavat, häiritsevät, ohjailevat päätöksiämme ja pakottavat meitä verkossa. Emmekä me edes huomaa käyttöliittymiemme petollisuutta. Lue juttu.

Toisessa ilmiöjutussa tutustutaan retrokiistoihin. Retro maistuu keski-ikäistyneille pelaajille, ja sitä myötä myös vanhojen pelien lämmittely kiinnostaa. Vanhojen pelien oikeudet eivät kuitenkaan ole yksiselitteinen juttu, ja niistä on saatu aikaan mehukkaita riitoja.

Tällä hetkellä kiperimmin oikeuksista kinaavat rakastetun klassikkopeli Star Controlin ja sen jatko-osan tehneet Fred Ford ja Paul Reiche III. Myös muita rumia riitoja on meneillään. Lue juttu.

Opasjutussa opastamme, miten herätät henkiin vanhan Amigan.

Lojuuko kaapissa vanha Commodore Amiga tai tekisikö mieli ostaa sellainen uudestaan ja verestellä taitoja? Näillä ohjeilla ostat käytetyn Amigan turvallisesti ja saat sen toimimaan kivuttomasti. Lue juttu.

Lyhyissä testeissä mukana muun muassa Samsungin ja Huawein keskihintaiset tabletit, panssaroidut koneet, uusi Surface Go -tabletti, teratavun perus-ssd-levyt sekä julkisuutta saanut älysormus Oura.

Nämä kaikki siis mukana uudessa lehdessä – sekä paljon muuta. Tilaajille Bitti on ollut tähän mennessä luettavissa paperiversion lisäksi digitaalisesti Summa-palvelussa. Jatkossa pääset näköislehteen niin kuin aiemminkin, minkä lisäksi löydät tekstimuotoiset artikkelit niin kutsuttuina tähtijuttuina omilta sivuiltamme osoitteessa https://www.mikrobitti.fi/lehti.

Luet tätä juttua Mikrobitin uusilla sivuilla, jotka ovat toivottavasti tuntuneet luontevilta käyttää. Sivustolla tehtiin paljon remonttia, ja mukana on monta uudistusta. Tilaajien kannattaa huomata, että olemme tuoneet verkkoon myös retrolehtiä vuosilta 1984 ja 1985, joiden seuraan liittyvät tällä viikolla vuoden 1986 alkupään lehdet. Pääset lukemaan retrolehdet osoitteessa https://www.mikrobitti.fi/retrobitti.

Muista tutustua myös Mikrobitin uuteen keskustelualueeseen. Pyrimme löytämään vastauksia lukijoiden lähettämiin kysymyksiin, ja mielenkiintoisimmat saattavat löytää tiensä jopa lehden Bittiposti-palstalle, printtiin tai nettiin.

P.S. Mistä haluaisit lukea jatkossa? Onko sinulla kehitysehdotuksia tai juttuvinkkejä? Lähetä meille palautetta foorumilla, palautelomakkeen avulla Mikrobitin sivuilla tai Facebookissa.