Marraskuun Mikrobitti on julkaistu, hae omasi kaupasta tai postilaatikosta. Uuden lehden voi lukea myös digiversiona vaikka saman tien.

Lue marraskuun Mikrobitti tästä linkistä.

Retrobitti-osiossa on tarjolla Mikrobitti-lehtiä vuosilta 1984–1993. Retrobitteihin pääset tästä linkistä.

Uuden lehden testissä nähdään syksyn kalleimmat ja vähän edullisemmat huippupuhelimet. Yli 1000 euron huippupuhelinten alle on kehittynyt uusi noin 700 euron puhelinten ryhmä, joka haastaa kalleimmat mallit ominaisuuksillaan. Mikrobitti selvitti, miten ryhmät eroavat toisistaan.

Saako luksuspuhelimien hinnalle katetta?

Testissä ovat mukana Apple iPhone 12 Pro, Asus ZenFone 7 Pro, Huawei Mate 40 Pro, OnePlus 8T, Samsung Galaxy Note20 Ultra, Samsung Galaxy S20 FE 5G, Sony Xperia 5 II ja Xiaomi Mi 10T Pro.

Lehden toisessa testissä vertaillaan ram-muistien kokoonpanoja. Ram-muistin valinta jää pc:n rakentajilla usein vähälle huomiolle. Suorittimen ja näytönohjaimen vaikutus onkin paljon suurempi, mutta joissakin tilanteissa myös ram-muistin ominaisuudet voivat nousta merkittäviksi.

Vertailussa ovat mukana Crucial Ballistix DDR4-3600 8 Gt, Kingston HyperX Fury DDR4-3200 4 Gt ja Kingston HyperX Fury DDR4-3200 RGB 16 Gt.

Lehden ilmiöjutussa tutustutaan melkoiseen älykotiin. Kolehmaisen perheen asunto itähelsinkiläisessä kerrostalossa ei ulkoa näytä kovin erikoiselta. Sisältä paljastuu kuitenkin hämmästyttävä määrä tekniikkaa.

Marraskuun makeimmat. Parhaita älypuhelimia, pikaviestimanagereita ja läppäreitä.

Toisessa opasjutussa käsittelemme tietojen synkronointia eri alustojen välillä. Useimmat meistä käyttävät useamman valmistajan ekosysteemejä – esimerkiksi Windows-tietokonetta ja joko iPhonea tai Android-puhelinta. Tässä oppaassa kerromme, miten seka­ekosysteemissä eläminen sujuu mahdollisimman vaivattomasti.

Lehden softa-arviossa käsitellään pikaviestimanagereita, eli ohjelmia joilla voi hallita useamman sovelluksen viestejä. Mukana ovat All-in-One Messenger, Ferdi, Franz, Rambox, Stack ja Wavebox.

Lyhyissä testeissä ssd-levyjä, kuulokkeita, älykelloja ja läppäreitä.

Nämä kaikki siis mukana uudessa lehdessä – sekä paljon muuta. Tilaajat pääsevät lukemaan näköislehden heti osoitteessa https://www.mikrobitti.fi/lehti. Lehden jutut löydät erillisinä verkkoartikkeleina samasta paikasta.

Tilaajien kannattaa huomata, että olemme tuoneet verkkoon myös retrolehtiä tähän mennessä vuosilta 1984-1993. Pääset lukemaan uusimmat vanhat retrolehdet osoitteessa https://www.mikrobitti.fi/retrobitti.

Muista tutustua myös Mikrobitin keskustelualueeseen. Pyrimme löytämään vastauksia lukijoiden lähettämiin kysymyksiin, ja mielenkiintoisimmat saattavat löytää tiensä jopa lehteen.

P.S. Mistä haluaisit lukea jatkossa? Onko sinulla kehitysehdotuksia tai juttuvinkkejä? Lähetä meille palautetta keskustelufoorumilla, palautelomakkeen avulla Mikrobitin sivuilla tai Facebookissa .