Marraskuun numero nyt kaupoissa! Mukana on jälleen kerran paljon mielenkiintoista asiaa. Tällä kertaa erikoishuomion saavat pelaajat.

Isossa testissä tarkastellaan peliläppäreitä ja skaala on kova, aina peruspelikoneista järeisiin pöytäkoneiden korvaajalaitteisiin asti. Pyysimme pc-valmistajilta testiin kannettavia pelikoneita kahdessa kategoriassa. Riittääkö tonni peliläppäriin, vai pitääkö maksaa kaksi? Mukana koneita Acerilta, Asusilta, HP:ltä, Lenovolta ja MSI:ltä. Lue ensin tämä testi, ennen kuin ostat konetta pukinkonttiin!

Kakkostestissä ovat 4g-reitittimet. Lte-tekniikalla toimivat 4g-verkot ja niitä tukevat reitittimet ovat yhä parempia, mutta verkkojen ruuhkautuminen uhkaa. Testin laitteet ovat keskenään hyvin erilaisia: Asusin malli edustaa perinteistä reititintä, Zyxel ei sisällä lainkaan wlan-tukiasemaa ja Telewellin laite on perustason wlan-reititin.

Tekniikkajutussa perehdytään Windows 10:n pelitilaan: Microsoftin mukaan sen avulla pelien pitäisi toimia paremmin. Toimiiko se oikeasti?

Opasjutussa kerrotaan kaikki emolevystä. Kova lupaus? Ehkä, mutta tiukkaa asiaa on neljän aukeaman verran. Tästä paketista löytyy todennäköisesti uutta tietoa vakavallekin harrastajalle.

Ilmiöjutussa taas kerrotaan, miten internet toimii. Netti on kaikkien aikojen suurin ihmiskunnan luoma tekninen järjestelmä ja pohjimmiltaan joukko näkymättömiä toimintoja ja sääntöjä. Tcp/ip-otsakkeet käsitellään bitti bitiltä ja kerrotaan, miten esimerkiksi sähköpostiviesti etenee internetissä. Taas kerran painava paketti!

Toisessa ilmiöjutussa perehdytään näkövammaisen tietotekniikkaan ja EU:n saavutettavuusdirektiiviin, joka pyrkii varmistamaan sähköiset palvelut kaikille. ”Tavallisuuden kokemus on vammaiselle hyvin tärkeä”, kertoo saavutettavuusasiantuntija Kimmo Sääskilahti. ”Palvelun toisessa päässä ei tiedetä, millä tavalla asiakas palvelua käyttää, ja kun vammainen selviytyy käytöstä kuten kuka tahansa, on kokemus hyvin voimaannuttava ja vapauttava. Muussa elämössö kun tavallisuutta ei pääse kokemaan oikein missään.”

Lyhyissä testeissä mukana muun muassa Apple iPhone 8, Sony Xperia XZ1 Compact, Asus ZenFone Zoom S, Samsungin superleveä 49 tuuman kaareva monitori, Microsoft Surface Pro ja Acer Switch. Lisäksi tutustutaan esimerkiksi Apple TV 4K -mediasoittimeen sekä uuteen Apple Watch 3 Series GPS -älykellomalliin.

Lisäksi tarjoamme tietopaketin siitä, kuinka vaihdat mobiiliekosysteemistä toiseen, vaikkapa Androidista Appleen. Puhelinalustasta toiseen vaihtaminen ei ole todennäköisesti niin vaikeaa kuin luulet!

Nämä kaikki siis mukana uudessa lehdessä – sekä paljon muuta. Tilaajille Bitti on luettavissa paperiversion lisäksi myös digitaalisesti Summa-palvelussa – digiversio on verkossa itse asiassa jo päivää–paria aiemmin kuin lehti päätyy normaalisti lehtitiskiin.

Muista tutustua Mikrobitin keskustelualueeseen http://www.mikrobitti.fi/keskustelu/. Pyrimme löytämään vastauksia lukijoiden lähettämiin kysymyksiin, ja mielenkiintoisimmat saattavat löytää tiensä jopa lehden Bittiposti-palstalle, printtiin tai nettiin.

P.S. Mistä haluaisit lukea jatkossa? Onko sinulla kehitysehdotuksia tai juttuvinkkejä? Lähetä meille palautetta Mikrobitin sivuilla tai Facebookissa.