Mikrobitin klassiset kultaiset vuosikerrat tulevat tilaa­jien luettavaksi verkkoon. Löydät ne RetroBitti-osiosta eli osoitteesta https://www.mikrobitti.fi/retrobitti.

Pdf-muotoisia klassikkolehtiä voit selata samaan tapaan kuin muitakin nykyisiä näköislehtiä.

Toimme ensimmäiset, vuoden 1984 lehdet verkkoon elokuussa ja olemme lisänneet retronumeroiden määrää sen jälkeen tasaiseen tahtiin. Nyt on vuoden 1987 vuoro: lehtiä on skannattu hiki hatussa ja ensimmäiset kuusi numeroa ovat valmiina, loput tulevat saataville helmikuussa.

Vuonna 1987 uutta olivat muun muassa Amiga 500 sekä tuore Commodoren käyttöjärjestelmä Geos. Vertailuissa nähtiin alle 2000 markan kotitietokoneet ja valittiin toisaalta vuoden 1986 paras tietokone (niitä oli oikeastaan kolme: Vuoden Kotimikro -tittelin vei Amstrad CPC 6128). Pelit kehittyivät huimaa vauhtia. Niko Nirvi laittoi poikki ja pinoon vuoden kehnoimmat pelit - Thai Boxing valittiin edellisvuoden vastenmielisimmäksi tapaukseksi!

Keskustelua retrolehdistä ja monista muistakin ATK-aiheista löydät Mikrobitin keskustelualueelta. Pyrimme löytämään vastauksia lukijoiden lähettämiin kysymyksiin, ja mielenkiintoisimmat saattavat löytää tiensä jopa lehden Bittiposti-palstalle, printtiin tai nettiin.

P.S. Mistä haluaisit lukea jatkossa? Onko sinulla kehitysehdotuksia tai juttuvinkkejä? Lähetä meille palautetta foorumilla, palautelomakkeen avulla Mikrobitin sivuilla tai Facebookissa.