Next Gamesin Stranger Things -peli julkaistaan yhtiön mukaan vuoden 2020 aikana.

Toimitusjohtaja Teemu Huuhtanen uskoo, että yhteistyö amerikkalaisen suoratoistopalvelun kanssa tuo yhtiölle toivotun käänteen kasvuun.

Netflix on meille unelmakumppani. Isompaa kumppania emme voisi toivoa”, Huuhtanen iloitsee.

Tappiokierteessä paininut yhtiö on keskittynyt alkuvuonna vakauttamaan liiketoimintaansa ja uudistamaan pelinkehityksen toimintamalliaan.

Suosittuun sarjaan perustuvan pelin kehittäminen on toimitusjohtajan mukaan pitkällä.

”Siinä hyödynnetään aiempaan Our World -peliin kehittämäämme lokaatioteknologiaa. Lisäksi Stranger Things -sarjan kohderyhmästä on saatavilla paljon tietoa. Peli tulee laajentamaan kohderyhmiä, joita tavoittelemme”, Huuhtanen kuvaa.

Muun muassa teini-ikäisten suosiman Stranger Things -sarjan kolmas tuotantokausi julkaistaan heinäkuussa. 80-luvun scifi- ja kauhuklassikoille kunniaa tekevä sarja on saanut yli 30 Emmy-palkintoehdokkuutta.

Yhtiö ei ole rekrytoinut merkittävästi työntekijöitä uuden pelin kehittämiseen.

”Keihäänkärkemme on jo kehitetyn teknologian hyödyntäminen eli alustan kyky tukea useita pelejä yhtä aikaa. Emme tarvitse massiivisesti lisää henkilökuntaa”, Huuhtanen sanoo.

Ongelmat ratkaistu

Viime vuoden heinäkuussa julkaistun ja tappioihin johtaneen The Walking Dead: Our World -pelin tekniset ongelmat on ratkaistu ja yhtiö on tyytyväinen pelin liikevaihtoon vuoden ensimmäisellä kvartaalilla.

Myös aiemmin julkaistun The Walking Dead: No Man's Land -pelin avainluvut ovat säilyneet yhtiön mukaan hyvinä.

Next Games on kehittänyt myös Blade Runner Nexus -peliä, jonka julkaisupäivää ei ole vielä ilmoitettu.

"Peli on ollut koemarkkinoinnissa jo jonkin aikaa, ja sen käyttökokemusta vielä korjaillaan", Huuhtanen kertoo.

Yhtiö on jatkanut alkuvuonna kululeikkauksia, ja säästöohjelma on edennyt toimitusjohtajan mukaan onnistuneesti. Netflix-sopimuksen myötä on sopiva aika alkaa neuvotella uudesta rahoituksesta.

”Kassatilanteemme on ollut vakaa alkuvuodesta lähtien. Olemme sanoneet, että jos lähdemme lanseeraamaan uutta peliä, tarvitsemme myös uutta rahoitusta.”