Floridassa asuvan Mac-tietokoneen omistajalle kävi taannoin köpelösti, CultOfMac-sivusto kertoo. Tapahtumasarja sai alkunsa puhelinsoitosta Applen tukipalvelusta – tai näin uhri ainakin uskoi. Todellisuudessa langan päässä oli ilkeämielinen huijari, joka onnistui koijaamaan kohteeltaan 16 000 dollaria.

Kyseisenkaltainen huijaus on valitettavan yleinen tapa viedä rahat, WINK Newsin tietoturva-asiantuntija Rich Kolko sanoo. Saatuaan tarpeeksi tietoja uhrin tietokoneelle pääsyyn hyökkäävät hakkerit sisään ja varastavat sieltä kaiken mahdollisen.

Apple on kertonut olevansa tietoinen ikävästä huijausmetodista. Yhtiön mukaan ”tukipalvelusta” yllättäen ja pyytämättä saapuville puheluille kannattaa antaa vain suoraan punaista luuria ja soittaa itse suoraan Applelle.

Apple on myös hakenut patenttia tekniikalle, joka pyrkii estämään huijaussoitot. Järjestelmä kertoisi puhelun vastaanottajalle mikäli puhelu ei aidosti tulekaan sieltä mistä soittaja väittää soittavansa. Tekniikan mahdollisesta käyttöönotosta ei ole tarkempaa tietoa.